Home Nieuws Heeft Schmidt gelijk over Feyenoord-PSV? ‘We speelden goed genoeg om te winnen’

Heeft Schmidt gelijk over Feyenoord-PSV? ‘We speelden goed genoeg om te winnen’

583
0

PSV verloor vorige week zondag de zoveelste topwedstrijd. Het resultaat in de Kuip was erg teleurstellend en kwam hard aan bij de achterban.

Na 45 minuten stond PSV al met 3-0 achter en dat was een hard gelach. Het regende kansen in de Kuip voor PSV maar het afwerken en de laatste pass waren bedroevend te noemen.


Een week later blikte Roger Schmidt nog eens terug op de wedstrijd en trok in gesprek met het Eindhovens Dagblad de conclusie dat PSV goed genoeg was om in Rotterdam te winnen.

Schmidt lijkt echter te vergeten dat goed en consequent verdedigen ook bij topvoetbal hoort en zeker als je met zeer aanvallende intenties aan een wedstrijd begint. Dus een terechte vraag voor de Duitse coach is dan ook of PSV daadwerkelijk goed genoeg was?

“We gebruiken de wedstrijd om ons te ontwikkelen. Het belangrijkste is het resultaat, dat niet goed was. Toch blijf ik er na de analyse bij dat we goed genoeg speelden om te winnen, maar dat hebben we niet gedaan.”

Over het vele opkomen van Philipp Max en Denzel Dumfries zegt Schmidt: “Als ze allebei hoog staan en je verliest de bal, is het een lange weg om terug te komen. Ik denk dat we oplossingen voor deze momenten hebben en onze centrale middenvelders moeten er dan zijn voor de restverdediging. In mijn ogen was de derde goal zondag makkelijk te voorkomen. De centrale middenvelders hadden geen grip op de ruimte achter hen. De situatie was ook makkelijk te verdedigen, maar dat hebben we in het centrum van de defensie nagelaten. Tegelijkertijd waren de goals ook een gevolg van kwaliteit bij de tegenstander, die je ook moet respecteren. Ik vind dat wij geen groot probleem hebben, maar aan details moeten werken. En die zijn in voetbal nu eenmaal enorm belangrijk, aldus Roger Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad over Feyenoord-PSV.


Facebook Comments Box