Home Nieuws Heeft Ruud van Nistelrooij de juiste wissels ingebracht? ‘Vertessen maakte er een...

Heeft Ruud van Nistelrooij de juiste wissels ingebracht? ‘Vertessen maakte er een puinhoop van’

1784
3

De winnende trainer heeft altijd gelijk maar heeft Ruud van Nistelrooij goed gewisseld in de Johan Cruijff Arena?

De 1-2 winst is een topresultaat maar met iets minder geluk of juist meer pech, had er zomaar 2-2 op de borden kunnen staan. Dat had bepaald geen recht gedaan aan de wedstrijd maar na afloop was er wel kritiek op de wissel van Yorbe Vertessen. Noni Madueke negentig minuten op de bank, terwijl Jarrad Branthwaite, Anwar El Ghazi, Jordan Teze, Guus Til en Yorbe Vertessen wel invielen.

Gezegd moet worden dat Vertessen niet best in wist te vallen. Analist Kenneth Perez is kritisch op het spel van de Belg bij ESPN. “Ik denk het alleen maar, maar ik denk dat Madueke er eerder in kon komen dan Vertessen. Dat is maar een idee, hoor. Vertessen, even serieus man.”

Arnold Bruggink deelt de mening van Perez. Ook Bruggink kan er niet bij hoe de Belg zijn rol vervulde “Vertessen maakte er echt een puinhoop van.” Heeft Ruud van Nistelrooij dan wel de juiste wisseltactiek toegepast? “Ik vond dat Van Nistelrooij echt niet goed wisselde. Til houdt bijvoorbeeld geen enkele bal vast”, stelde Perez in de studio vast.

“Ik snap wel dat Branthwaite erin kwam vanwege zijn lengte, maar PSV had totaal geen druk op de bal en daardoor kon Ajax blijven gaan met voorzetten. Ik ben er veel meer voor dat je aanvallend blijft spelen en druk op de bal zet, zodat ze geen voorzetten kunnen geven. Ajax kreeg de kans om ballen voor te geven en voor hetzelfde geld valt er nog een goal.”


Vorig artikelNOS analisten onder de indruk van typische WK speler Xavi Simons: ‘Dit is zo’n geweldig joch’
Volgend artikelRuud van Nistelrooij zag de Johan Cruijff Arena onrustig worden

3 REACTIES

  1. Hele domme wissel. Vooral Til. Vertellen kon misschien wel voor de Jong voor de snelheid maar Til onbegrijpelijk. Simons is toch veel beter in bal aannemen en vast houden. Sneller in bal behandeling. Snapte de wissel totaal niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in