Home Columns Heeft PSV een kwaliteitsinjectie nodig of heeft Ajax juist een kwaliteitsinjectie nodig?

Heeft PSV een kwaliteitsinjectie nodig of heeft Ajax juist een kwaliteitsinjectie nodig?

140
0

‘Wil PSV de strijd met Ajax aangaan moet er nog een kwaliteitsinjectie volgen’, zo opent het Eindhovens Dagblad de discussie rond de staat van PSV.

Maar is dat wel zo, heeft PSV de zaakjes met de huidige selectie nog niet op orde? De defensie staat na het inbrengen van Baumgartl als een huis en drie tegendoelpunten uit het tweeluik tegen FC Basel waren eigenlijk (op de tweede treffer van Basel na) Jeroen Zoet aan te rekenen.

Alleen ADO aanvaller Necid wist tegen PSV te scoren. Dit ziedende, mooie schot was voor Zoet onhoudbaar. Met de aanvalsdriften zit het ook wel goed; van Bommel kan een fantastische aanval opstellen met veel variatie en samenstellingen. De Griekse spits Mitroglou lijkt het plaatje voorin afgemaakt te hebben. Dit PSV kan gewoon de strijd om de landstitel aangaan met Ajax.

Hoe staat het er eigenlijk voor in Amsterdam? Rommelt het iets of wat in de hoofdstad nu het spel verre van goed en vaak stroperig is? Het aantal tegendoelpunten is inmiddels zorgwekkend te noemen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt lijken onvervangbaar maar zijn dat natuurlijk niet. Ook met dit duo in de gelederen lukte het de Amsterdammers maar net en met veel pijn en moeite te winnen van PSV, op een dag waarop Daniel Schwaab een black-out had en de VAR zeer beslissend was.

Sterker nog, het veel geprezen centrum van de Amsterdammers incasseerde de vorige competitie meer tegendoelpunten dan het vaak verguisde duo (maar zeer goedkope duo qua transfersom) Schwaab – Viergever. Dus waarom zou dit PSV de strijd met het overschatte Ajax niet aan kunnen gaan?

Veel media maken zich schuldig aan overschatting van de landskampioen uit Amsterdam. De club genereert immers bakken geld en zou daardoor niet meer in te halen zijn. Vooralsnog is gebleken dat Ajax vooral uitblinkt in veel geld aan verkeerde vervangers uitgeven. En dat kan een gevolg zijn van het hebben van veel geld; wie immers de middelen heeft maakt zich vaak schuldig aan verkeerde en onnodige uitgaven.

Waar analisten, media en supporters zich ook vaak schuldig aan maken is het koppelen van het behalen van een halve finale in de Champions League aan nieuwe successen. Onder de noemer ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ moet Ajax namelijk nog maar bewijzen dat ze opnieuw een goede selectie hebben die tot het einde toe om de landstitel kan gaan strijden. En dan kunnen we na enkele weken competitie- en Europees voetbal gerust de vraag stellen: Heeft Ajax in dat kader niet juist een kwaliteitsinjectie nodig om de race met PSV aan te gaan….?


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here