Home Nieuws Heeft PSV behoefte aan de intelligente steekpassjes van Erick Gutierriez?

Heeft PSV behoefte aan de intelligente steekpassjes van Erick Gutierriez?

37
0

Het ontbreekt op het middenveld momenteel aan creativiteit bij PSV. Zoveel is ondertussen wel duidelijk geworden. Ajax lijkt ondertussen met speels gemak en een karrenvracht aan doelpunten op weg naar de landstitel.

Toch is het allemaal nog lang niet beslist maar PSV lijkt wel ‘vast’ te zitten. Er wordt links en rechts geopteerd voor meer creativiteit en dat betekent dat de namen van Gaston Pereiro en Erick Gutiérrez veelal genoemd worden en voorbij komen. Heeft dit elftal inderdaad dringend behoefte aan de creativiteit van Erick Gutiérrez?

PSV zou behoefte hebben aan ‘intelligentje passjes’. Dat schrijft Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, maandag. Hij vraagt zich net als duizenden PSV fans af waarom Erick Gutiérrez wekelijks op de bank zit.

Tegen De Graafschap oogde het spel van PSV zeer stropiger, vond Hoijtink. ‘Wie hem niet dagelijks op het trainingsveld ziet, kan daar moeilijk over oordelen. Maar wie hem zag in de al geringe speeltijd die hem voor de winterstop nog werd toebedeeld, zag een paar intelligente passjes, zag ook een middenvelder die de bereidheid en iets van het inzicht toonde om (ook) controlerend te spelen’, stelt Hoijtink.

‘Intelligente passjes, het is boven alles waaraan het bij PSV op het middenveld ontbreekt. Het is dé reden waarom het spel niet vloeit, en dat van Ajax wel. Het is toch moeilijk voorstelbaar dat een Mexicaanse international voor het niveau in Nederland niet sterk, stevig of betrouwbaar genoeg zou zijn. Van Bommel heeft hem niet willen inpassen, al dan niet eerst geleidelijk, hij wilde altijd hetzelfde doen. Nu keert dat zich tegen hem: een alternatief voor als hetzelfde niet meer toereikend is, heeft hij zichzelf uit handen geslagen.’


Vorig artikelGebroeders van de Kerkhof verliezen vertrouwen in goede afloop van het seizoen
Volgend artikelSamenvatting FC Volendam – Jong PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in