Home Nieuws Heeft Mark van Bommel problemen met de Spaanstalige selectiespelers?

Heeft Mark van Bommel problemen met de Spaanstalige selectiespelers?

125
0

Het eerste wat Toon Gerbrands in de nazomer van 2017 wilde achterhalen na de uitschakeling van PSV tegen Osijek, was of de spelers nog met Cocu door één deur konden en of ze achter hem stonden.

Dat bleek het geval te zijn en dus kon Cocu zijn klus afmaken en wist hij 8 maanden later, in april 2018, de landstitel binnen te halen. Voor Gerbrands was het toen zaak om te weten of er nog draagvlak was binnen de selectie alvorens een ontslag voor Cocu te overwegen.

Hoe zit dat met Mark van Bommel en de huidige selectie? De eerste tekenen zijn niet gunstig. De geplaagde trainer heeft het de Spaanstalige spelers van de PSV-selectie niet meer achter zich staan. Zo beweert Sjoerd Mossou. Volgens de Algemeen Dagblad-journalist is de werkrelatie tussen spelers als Gastón Pereiro, Toni Lato en Erick Gutiérrez en hun trainer niet optimaal.

“Die Spaanstaligen, dat is algemeen bekend. Dat is klaar, dat clubje is hij al kwijt, na dat Lozano-gedoe (de reservebeurt van de Mexicaan tegen FC Twente, vlak voordat hij naar Napoli vertrok, red.)”, aldus Mossou in Voetbalpraat op Fox Sports.

De journalist wijst ook naar Bruma. “Die wisselt hij nota bene in Portugal in de rust.” Volgens Mossou verklaart dit Van Bommels milde teksten na de teleurstellende 1-1 tegen FC Emmen. “Hij denkt waarschijnlijk: ja, ik kan er nu niet hard ingaan, want dan verlies ik ze allemaal.”

Mossou heeft zo zijn mening over het karakter van Mark van Bommel. “Bij Van Bommel is het altijd zo geweest: zet hem met twintig man in een kleedkamer, tien vinden hem zo’n kerel en tien vinden hem een lul. Hij is heel berekenend en denkt over alles na. Dat kan tot op zekere hoogte werken. Maar als spelers dat niet meer vertrouwen en dat doorzien, dan wordt hij kwetsbaar.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here