Home Nieuws Heeft Jeroen Zoet nog steeds de potentie voor Oranje?

Heeft Jeroen Zoet nog steeds de potentie voor Oranje?

453
0

Jeroen Zoet wil bij Spezia de draad oppakken en zich verder ontwikkelen tot doelman van Oranje.

Maar heeft Zoet wel kans om zich weer echt te ontwikkelen? Heeft de gevallen topkeeper nog wel het heilige vuur om weer een absolute topkeeper te worden die hij in het verleden was?

Zoet wil weer indruk maken en zich in de kijker spelen van het Nederlands elftal. De voormalig doelman van PSV wil er alles aan doen om er volgende zomer bij te zijn tijdens het EK. Is dat doel realistisch en kan Zoet aanhaken op het hoge niveau van het internationale voetbal?

Zoet lijkt wat passiever onder de lat te staan dan enkele jaren terug. Echt indruk maken als eerste keeper lijkt verder weg dan ooit maar met zijn nieuwe werkgever zal hij zich in de onderste regionen van de Serie A gaan begeven met het nodige keeperswerk tot gevolg. Wellicht kan Jeroen Zoet zich dan toch onderscheiden, herstellen en zijn weg naar het EK van volgend seizoen vervolgen.

“Absoluut. Ik wil weer iedere week spelen en mij als voetballer verder ontwikkelen. Daar krijg ik in de Serie A een geweldige mogelijkheid voor”, zegt Zoet tegenover Voetbal International.

Bij Spezia is het doel dit seizoen helder: niet degraderen. Zoet: “Kijk naar de Premier League, Bundesliga en Serie A. Al jarenlang kan iedereen net onder de topvijf tot nagenoeg de laatste speeldag degraderen in die topcompetities. Maar kijk ook waar een club als Atalanta nu staat door stap voor stap de juiste zaken te doen. De beleidsmakers hier kwamen echt heel goed op mij over, ze weten wat ze willen en wat me aanspreekt; het gaat hier om één ding: winnen.”

Juist dat laatste vraagt om een echte sportmentaliteit en juist dat was de laatste jaren toch ver te zoeken bij de gevallen doelman, die nu de tijd rijp acht weer op te staan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here