Home Nieuws Heeft Guus Til na Ajax – PSV nog een prestatie van niveau...

Heeft Guus Til na Ajax – PSV nog een prestatie van niveau geleverd? ‘Het was voor ons ook ontzettend verrassend’

1482
0

Ruud van Nistelrooij gaf Guus Til zaterdagavond een nieuwe kans in de beginopstelling en dat pakte bepaald niet goed uit.

De van Feyenoord overgekomen aanvallende middenvelder was ook tegen zijn vorige werkgever basisspeler maar ook toen maakte Til los van de gescoorde intikker bij een 2-2 stand, geen beste indruk. Zaterdagmiddag was het opnieuw onder zijn niveau, wat Til de PSV fans voor wist te schotelen. Tijdens de wedstrijd was het dan ook wachten op een wissel van Ruud van Nistelrooij maar Til mocht verrassend genoeg blijven staan van de trainer.

Tijdens maar vooral na afloop ontstak een hevige discussie op Twitter over het wisselen van Xavi Simons en het niet wisselen van Til, die opnieuw ver onder zijn kunnen speelde. Na afloop kreeg de middenvelder de nodige vragen over het erbarmelijke spel van PSV op zich afgevuurd. Til kon niet duidelijk aangeven wat de oorzaak was van het matige optreden van PSV.

“Het was voor ons ook ontzettend verrassend”, zegt Til bij ESPN. “Dat zeiden we ook in de kleedkamer. Maar het is op dit moment niet anders en we moeten er donderdag weer staan. We kunnen het ons niet veroorloven om hier ontzettend mee te gaan zitten.” Til spreekt begrijpelijke woorden uit want het is ook niet eenvoudig om na afloop van een verassende maar afgetekende nederlaag de vinger op de zere plek te leggen. Wel kunnen we concluderen dat Guus Til een bliksemstart had in Eindhoven door in de Johan Cruijff Arena meteen drie doelpunten voor zijn rekening te nemen maar tegelijkertijd is dat de laatste fatsoenlijke prestatie van Til in het PSV shirt geweest. Til is een speler met potentie maar is duidelijke zoekende en bovendien uit vorm getuige het vele balverlies en de vele ballen die van zijn voeten springen.

Het is voor Til moeilijk om aan te geven wat er allemaal anders moet na fikse nederlagen tegen FC Twente en Cambuur Leeuwaren. “Heel wat, ik denk dat er ontzettend veel balverlies werd geleden door iedereen”, geeft de middenvelder aan. “Dit zijn van die interviews dat ik het ook niet weet. Als je het mij kunt uitleggen, hadden we het anders gedaan. Je hebt soms offdays en vandaag was er duidelijk één.”


Vorig artikelGelaten Gakpo krijgt kritiek na Cambuur – PSV: ‘Ik verwacht meer van Gakpo, zeker na Feyenoord’
Volgend artikelDe opgelopen schade in Leeuwarden geanalyseerd: ‘Dit zijn beschamende dingen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in