Home Nieuws Heeft Gaston Pereiro oneindig krediet bij van Bommel?

Heeft Gaston Pereiro oneindig krediet bij van Bommel?

67
0

Gaston Pereiro is momenteel onderwerp van gesprek wat zijn spel aangaat.

De Uruguayaan leek dit jaar eindelijk zijn grote doorbraak te gaan beleven na enkele fletse seizoenen PSV.


Phillip Cocu was hem als coach een stuk minder gezind dan Mark van Bommel, is een constatering zo op bijna een derde van het seizoen. Gaston Pereiro scoorde vorig jaar in de belangrijke wedstrijden zijn goals die PSV mede daardoor de titel bezorgde en dit seizoen was hij tegen Ajax ook opnieuw belangrijk.
Maar om er ook een negatieve uitschieter uit te halen is de wedstrijd op Wembley van afgelopen week een lichtend voorbeeld van de Gaston Pereiro die in zijn geheel niet bruikbaar is voor dit PSV. De middenvelder annex aanvaller liep er verloren bij op het heilige gras van Wembley.

Slechts de corner op het hoofd van Luuk de Jong was een positieve bijdrage in zijn spel maar verder was het vooral balverlies, onmacht, onkunde en geen enkele vorm van strijd en passie die Pereiro ten toon spreidde. Dit in tegenstelling tot zijn 10 ploeggenoten die allen begrepen wat er die dinsdagavond nodig was om toch een resultaat te behalen in een zeer zware wedstrijd. Slidings, tackles, kopduels, grondduels, blokken zetten en vooral heel veel meters maken, was het credo van 10 vechtende PSV’ers incluis Jeroen Zoet. Het was aan Pereiro en zijn lage energie level allemaal niet besteed. Vervanger Malen bracht gelukkig weer wat terug van dat wat bij Pereiro node gemist werd.

De roep om Erick Gutierez wordt luider en luider en eigenlijk kan Mark van Bommel niet meer om de Mexicaanse middenvelder heen nu Gaston Pereiro wekelijks een mindere bijdrage aan het elftal weet te leveren. In dat kader is het een interessante vraag geworden waarom Pereiro zoveel krediet heeft bij de technische staf en Mark van Bommel in het bijzonder. Het krediet lijkt namelijk oneindig als van Bommel zijn visie geeft op het spel van Pereiro. De coach is namelijk tevreden over de fletse speler…

We vragen ons dan ook steeds meer af over welk aspect van het spel en inbreng van de Uruguayaan van Bommel tevreden is, of dat het krediet van Pereiro dit seizoen oneindig is?


Facebook Comments