Home Nieuws Heeft de voorhoede van Oranje Donyell Malen nodig?

Heeft de voorhoede van Oranje Donyell Malen nodig?

76
0

Het Nederlands elftal heeft zichzelf weer op de internationale kaart gezet. Oranje heeft ondanks de verloren finale tegen Portugal weer kleur op het gezicht gekregen.

Toch is er angst voor de toekomst. De mager bezette voorhoede is een punt van aandacht en een punt van zorg. Toch lijkt er talent in overvloed aanwezig te zijn. Zo denkt Ronald de Boer aan Donyell Malen als extra spits. Hij hoopt dat Donyell Malen de stap naar Oranje kan zetten.


De pas twintigjarige Malen speelt vooral als vleugelaanvaller op de flanken afgelopen seizoen, maar in de laatste weken van het seizoen maakte hij ook indruk als centrumspits. Ook eerder in het voorbije seizoen maakte hij als invaller zijn opwachting in de spits. Met name in de Champions League wedstrijd tegen Inter kwam hij sterk voor de dag. Ook bij Jong Oranje imponeerde hij in die rol. “Ik denk dat Donyell Malen het in potentie in zich heeft om de spits van het Nederlands elftal te worden”, zegt De Boer bij FOX Sports.

“Hij heeft alle kwaliteiten om een topper te worden. Hij is snel, hij is technisch en hij heeft een goed schot. Hij beschikt ook nog wel over overzicht en wat hij vooral heeft, is specifieke snelheid. In het hedendaagse voetbal moet je toch snelheid hebben, als je niet gezegend bent met een fabelachtige techniek.”

De discussie over de spitspositie bij Oranje is na de Nations League-eindronde weer op gang gekomen, omdat Memphis tegen zowel Engeland als Portugal geen onuitwisbare indruk achterliet. De Boer: “Ik vind Memphis nog steeds geen echte spits. Af en toe laat hij zien dat hij echt over kwaliteiten beschikt, maar hij zakt ook wel eens door de ondergrens.”


Facebook Comments