Home Nieuws Heeft de RvC de macht bij PSV of heeft PSV een directie...

Heeft de RvC de macht bij PSV of heeft PSV een directie zonder ‘ruggengraat’?

1016
0

Weekblad Voetbal International is normaal gesproken gene medium van de zogenaamde zwart-wit meningen, zwart-wit analyses dan wel zwart-wit conclusies.

In het geval van de zogenaamde bestuurlijke crisis, die eigenlijk het woord crisis niet mag dragen. Er is immers wantrouwen uitgesproken in de richting van een mager presterend directielid. Dat recht heeft een raad van commissarissen nu eenmaal. De directeur van dienst besloot op te stappen omdat de mededeling eigen te ‘hard’ binnen kwam bij John de Jong. Het wantrouwen vanuit de RvC van PSV bleek voor de Jong geen aanleiding om de schouders eronder te zetten en het wantrouwen om te draaien in vertrouwen. De Jong wilde maar één ding en dat is opstappen.

Weekblad Voetbal International werd samen met andere media uitgenodigd om acte de présence te geven in het Philips Stadion. Die bijeenkomst werd door Marcel Brands gebruikt om uitleg te geven. De heren journalisten vonden het verhaal van Brands ongeloofwaardig, waar daar eigenlijk geen aanleiding toe is. De mening van de heren én vrouw RvC leden kan vanaf mei tot heden best anders zijn door het functioneren van John de Jong. Toch halen weekblad VI en in mindere mate het Eindhovens Dagblad de uitleg van Brands grof gezegd maar niet eerbiedig bedoeld, door het slijk.

Voetbal International stelt vast dat de RvC van PSV de baas is en dit ook zonder blikken of blozen laat zien. ‘Nadat eerst Peter Fossen en Toon Gerbrands de wacht aan werden gezegd, verliest PSV met John de Jong door toedoen van de RvC de derde directeur in één jaar. Het is inmiddels duidelijk dat vooral rvc-voorzitter Robert van der Wallen en voormalig Jumbo-CFO Ton van Veen de macht hebben gegrepen bij PSV’, schrijft Voetbal International, nadat eerder al van der Wallen gekscherend werd omschreven als algemeen directeur.

VI gaat verder en kraakt de daadwerkelijke algemeen directeur Marcel Brands. Brands zou geen ruggengraat hebben. ‘Dat maakt van Brands en zijn collega’s niet alleen een directie zonder status, maar ook zonder ruggengraat. Want als ze De Jong werkelijk hadden gesteund, dan hadden ze zich solidair getoond en waren ze als een hecht collectief in opstand gekomen tegen deze bemoeizuchtige commissarissen die niet enkel toezicht willen houden, maar ordinair de baas willen spelen.
Als Brands bij PSV niet als een marionet door het leven wil gaan, zal hij in zijn korte vakantie tot de conclusie moeten komen dat hij niet wil werken voor deze RvC die hem keihard heeft voorgelogen en De Jong heeft laten sneuvelen’, aldus Marco Timmer namens Voetbal International.


Vorig artikelTevreden Stan Valckx hoopt op nieuwe kans bij PSV: ‘Mijn gevoel voor de club is niet veranderd’
Volgend artikelAD Sportwereld wijst naar arrogantie bij ‘gênante wissel’ Ihattaren in bekerfinale: ‘Alleen PSV provoceren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in