Home Nieuws Hazard waarschijnlijk niet terug naar rouwend Dortmund, is Harzard wellicht toch betaalbaar...

Hazard waarschijnlijk niet terug naar rouwend Dortmund, is Harzard wellicht toch betaalbaar voor PSV?

11963
0

‘Ik ben dolblij’, zei Thorgan Hazard bij zijn presentatie in de winterstop toen hem gevraagd werd naar zijn komst naar PSV.

‘Ik ben heel blij en gelukkig met deze transfer’, lachte de Belgische international zijn tanden bloot toen de transfer naar PSV rond was. In Dortmund bleek zijn perspectief aan het vertroebelen en dus bood PSV een meer dan goede uitkomst. Vlakbij huis, een club die hij kent en die in het verleden al eens eerder naar zijn diensten hengelde. De Belg had meerdere opties maar wilde alleen naar PSV.

Het Belgische medium Gazet van Antwerpen volgt de prestaties van Thorgan Hazard al jaren op de voet, zo ook zijn maanden in Eindhoven. “Ik zou best vertrekken”, klinkt het als dienend advies vanuit de Belgische krant. Daarmee doelt het medium op zijn contract en verblijf bij Borussia Dortmund.

‘Thorgan Hazard zit op dood spoor bij Dortmund en is te duur voor PSV, waar ligt zijn toekomst?’, vraag het Gazet van Antwerpen zich af. De kans dat Hazard inderdaad terug zal keren naar zijn eigenlijke werkgever uit Dortmund is uiterts klein. Hazard speelde er al als rechtsback, als rechtermiddenvelder en rechteraanvaller. Kortom, er is niet echt een plan voor Hazard, die een club in rouw aantreft want de stad die zaterdag geel-zwart kleurde om zich op te maken voor de Duitse titel, weet momenteel in de spreekwoordelijke voetbalrouw te verkeren.

Hazard wenst wel in beeld te blijven bij de nationale ploeg van Belgie, waar een nieuwe bondscoach de scpeter weet te zwaaien. Domenico Tedesco, een Italiaans-Duits voetbalcoach, is sinds 8 februari van dit jaar de bondscoach van de Belgische nationale ploeg. Hij tekende een contract tot en met het EK 2024 dus de Belgische internationals die daarvoor in aanmerking willen komen, zullen minuten moeten maken. De nieuwe bondscoach is een fan van beide broers Hazard, waar Eden weinig indruk meer maakt. Thargan daarentegen staat er goed op bij de nieuwe keuzeheer.

Thorgan gaf eerder al aan dat hij wil voetballen en minuten wenst te maken en dat salaris of de hoogte van het salaris er niet zoveel meer toedoen. De huursom die PSV voor Hazard aan Dortmund betaalde schijnt om en nabij de 1,3 miljoen euro te liggen. Hazard was wel degelijk van waarde voor PSV met enkele belangrijke acties en doelpunten. Denk aan zijn beide doelpunten in de Rotterdamse Kuip, waarvan één tegen Feyenoord voor de competitie en één doelpunt tegen Ajax in de bekerfinale.

Het Belgische Gazet van Antwerpen stelt dat Hazard nog één keer alles uit de kast moet halen om et beste naar boven te brengen. ‘Als Thorgan Hazard in Waregem is, dan staat er een big smile op zijn gezicht. Op de opening van de Belgian Red Court werd woensdagnamiddag nog maar eens duidelijk dat hij er zijn hart verloren is – hij komt na zijn carrière op een kwartiertje van de Elindus Arena wonen’,schrijft het Gazet.

Hazard, nog altijd maar 30 jaar, kan voor PSV zeker nog van meerwaarde zijn maar dat er water bij de wijn moeten wat betreft zijn Bundesliga salaris. ‘Een terugkeer naar Zulte Waregem is (uiteraard) nog niet voor meteen. Na het wisselvallige seizoen bij Dortmund en PSV: waar ligt zijn toekomst? En hoe hard rekent Domenico Tedesco op hem? “Ik ben beschikbaar, de bondscoach moet beslissen of hij me nodig heeft”, aldus Thorgan Hazard, die weet dat hij zich bij PSV eenvoudig in de kijker zou kunnen spelen.


Vorig artikelHeeft Jordan Teze zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld of is Teze de beste optie voor het centrum?
Volgend artikelSituatie Fábio Silva | Vermeende interesse Ajax is spelletje van de zaakwaarnemer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in