Home Nieuws Hazard dolblij met belangrijke rol in bekerfinale, Belgische aanvaller wijst naar Doyell...

Hazard dolblij met belangrijke rol in bekerfinale, Belgische aanvaller wijst naar Doyell Malen en Xavi Simons

2924
0

Het hoofdstuk Thorgan Hazard bij PSV draait waarschijnlijk uit op een kort hoofdstuk maar succesvol was het wel.

De bescheiden en rustige Belg had zo zijn waarde voor PSV afgelopen weken en maanden. Het aantal speelminuten valt wel wat tegen maar dat heeft zo zijn oorzaak. Door fysieke ongemakken kwam de Belgisch international minder aan de bak dan hij had gehoopt, maar toch heeft hij zeker geen spijt van zijn overgang naar PSV.

“Ik kwam hier naar toe om een prijs te pakken en dat is gelukt”, aldus Hazard, die daarmee verwees naar de gewonnen beker, waarin hij een belangrijk aandeel had met de gelijkmaker in de finale tegen Ajax. Hazard genoot van de bekerfinale in Rotterdam. “Het is vooral mooi dat ik voor PSV belangrijk kon zijn op cruciale momenten en toch nog een paar dingen kon doen voor het team. Op het moment dat de coach me minuten geeft, doe ik uiteraard wat ik kan”, zegt hij tegen verschillende media.

“Ik ben hier naar toe gekomen om meer speelminuten te krijgen”, aldus Hazard. „Ik heb een beetje pech gehad. In mijn eerste wedstrijd heb ik gescoord. Daarna heb ik een blessure van een maand gehad. Toen ik hersteld was, speelde het team goed en het was niet gemakkelijk om erin te komen. Op het moment dat de coach een beroep op me heeft gedaan, zoals in de bekerfinale, heb ik mijn uiterste best gedaan. Het hoort er allemaal bij, ook de blessures.”

Hazard zal normaal gesproken na dit seizoen terugkeren naar Borussia Dortmund, waar hij een doorlopend contract heeft. Toch is er nog niets zeker. “Ik heb nog niet over mijn toekomst gesproken. Met beide clubs niet. Het was vanaf het begin de bedoeling dat het voor zes maanden zou zijn en dat ik dan terug zou gaan naar Dortmund. Ik focus me nu op de laatste twee wedstrijden van het seizoen en daarna ga ik praten. Dan zal ik een beslissing nemen.”

ZIjn eigenlijk werkgever is verwikkeld in een spannende titelrace, ziet Hazard die ook zeer te spreken is over Donyell Malen. Malen heeft inmiddels negen keer gescoord en vijf assists gegeven in de laatste acht Bundesligaduels van Dortmund. “Hij is in topvorm. We wisten allemaal, toen hij kwam, dat hij een fantastische speler is. Maar hij heeft tijd nodig gehad om zich aan te passen.”

Over PSV – Fortuna was de Belg niet geheel tevreden. “Want we zijn nu dicht bij tweede worden. Als we tweede worden hebben we denk ik toch een goed seizoen”, aldus Hazard, die aangeeft wekelijks te genieten van zijn ploeggenoot Xavi Simons.

“Hij heeft veel goals gemaakt. Op dit moment is hij de belangrijkste speler. Hij speelt heel goed dit seizoen en heeft een grote toekomst voor zich, als hij hard blijft werken. Ik denk zeker dat hij dat blijft doen, want hij heeft ook een goede mentaliteit en hij wil het team elke wedstrijd helpen met goals en assists. Het is fijn om met hem samen te spelen. Hij is een intelligente speler in het veld”, aldus Thorgan Hazard.


Vorig artikelVan Nistelrooij heeft geen signalen over vertrek Xavi Simons, trainer zet in op internationale top
Volgend artikelMark van Bommel op weg naar landstitel met Royal Antwerp FC, Belgische ‘dubbel’ binnen handbereik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in