Home Nieuws Hattrick Heerenveen bezorgt Jeroen Zoet mindere statistieken

Hattrick Heerenveen bezorgt Jeroen Zoet mindere statistieken

30
0

Jeroen Zoet incasseerde voor het eerst sinds maart 2015 (1-3 nederlaag tegen Ajax) weer drie tegengoals in een thuiswedstrijd en zag zijn prima statistieken deels verdampen. 

Tot afgelopen zondag was Zoet zelfs de doelman met de beste individuele statistieken qua aantal tegengoals in de zestien grootste Europese competities. Geen keeper met vijftien of meer wedstrijden achter zijn naam had minder goals tegen dan Zoet, die door de hattrick van Heerenveen in negentig minuten zag oplopen van 7 naar 10.

Nog altijd staat Zoet hoog geklasseerd in het door de Zweedse doelman Robin Olsen (FC Kopenhagen, 19 duels – 8 tegentreffers) aangevoerde lijstje, waarop de PSV-keeper wordt geflankeerd door wereldtoppers als Iker Casillas (FC Porto, 18 duels – 9 tegentreffers) en Manuel Neuer (Bayern München, 17 duels – 10 tegentreffers).
“Zoiets is niet alleen een verdienste van mij, maar zeker ook van de jongens die voor me staan, tot aan Luuk de Jong aan toe. Het begint allemaal met de manier waarop we als team druk zetten. Statistieken zijn leuk, maar het is niet iets waar ik me heel druk om maak. Niet toen ik er maar zeven tegen had en ook niet nu het er tien zijn. Ons doel is kampioen worden. Als dat niet lukt en ik heb wel fantastische statistieken, dan voelt dat als een grote smet. Ik heb liever mindere persoonlijke statistieken, maar wel de titel.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here