Home Nieuws Harde woorden voor Ronald Koeman rond toebedeelde rol Xavi Simons

Harde woorden voor Ronald Koeman rond toebedeelde rol Xavi Simons

2219
0

De kritiek van de binnen- maar ook buitenlandse media op het functioneren van Ronald Koeman is niet mals te noemen.

De bondscoach krijgt duidelijke de zwarte piet toegeschoven na de kanslozen nederlagen tegen zowel Kroatië als Italie. En kansloos was Oranje, deze Final Four wedstrijden tegen beide tegenstanders. De normaal gesproken standvastige Ronald Koeman heeft geen moment rustig op de bank gezeten tijdens de interlands onder zijn leiding. Zelfs tegen Gibraltar liep het niet zoals gewenst.

Voor De Telegraaf blijkt het geheel aanleiding te zijn het beleid van Ronald Koeman hard te kraken. De bondscoach krijgt er van de Amsterdamse krant dan ook hard van langs daags na het echec in Enschede en eerder in de Rotterdamse Kuip. Met name Valentijn Driessen haalt hard uit naar de bondscoach, die zeer zwak aan zijn tweede termijn als bondscoach begonnen is. Valentijn Driessen kraakt zo’n beetje alles af wat er af te kraken valt maar wijst vooral naar de geloofwaardigheid rond Oranje en Ronald Koeman.

Als lichtend voorbeeld haalt Driessen de rol van Xavi Simons aan. Koeman spreekt zich al maanden achtereen uit over Xavi Simons en zijn rol in Oranje. Koeman vindt dat Simons op dit moment een speler voor linkerflank is, een rol die hij bij PSV ook vaak invult. Driessen vindt daar iets van als hij naar de opstelling tegen Italie kijkt.

‘Wat zegt het los van drie nederlagen in vier interlands over de geloofwaardigheid als Koeman in de aanloop verkondigt dat Xavi Simons niet klaar is voor een rol als nummer 10, en hem die rol vervolgens toebedeelt tegen Italië? De jonge PSV’er is daar nog lang niet klaar voor, bewees het treffen in Enschede’, is Driessen kritisch over de geloofwaardigheid van de bondscoach. Xavi Simons kreeg vanuit De Telegraaf overigens ook een onvoldoende voor zijn optreden tegen de Italianen.

Alleen Georginio Wijnaldum en Nathan Aké kregen een voldoende toebedeeld. Wijnaldum kreeg met een 6,5 het hoogste cijfer. Nathan Aké ontving een 6 voor zijn optreden tegen de Italianen.


Vorig artikelJoey Veerman richt zich tot Oranje-collega’s met gesprekken over Peter Bosz
Volgend artikelIs PSV een stukje dichterbij de landstitel? ‘Steijn haalt de kerst niet’ | Het voelt als in 1992, na de aanstelling van Hans Westerhof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in