Home Nieuws Met Twente – PSV en Cambuur – PSV in gedachten, lijken de...

Met Twente – PSV en Cambuur – PSV in gedachten, lijken de woorden van Willy van de Kerkhof de harde waarheid te zijn

5403
0

Zomaar een interview met PSV clubicoon Willy van de Kerkhof tegenover het Philips Stadion.

Het blijkt één van de vele interviews van afgelopen dagen. Sinds woensdagmorgen staat de wereld van de prachtige Philips Sport Vereniging toch enigszins op zijn kop. Iedereen heeft zijn of haar mening klaar en iedereen heeft zijn of haar visie op het geheel. Toch snijden de woorden van Willy van de Kerkhof over het huidige PSV het meeste hout.

Het clubicoon wijst op de dag van het abrupte besluit van Ruud van Nistelrooij naar de spelers van PSV. Dat is eigenlijk nog mild uitgedrukt want Willy van de Kerkhof is furieus na de beslissing van Ruud van Nistelrooij. Van de Kerkhof heeft dan ook begrip voor het besluit van de startende trainer en dus richt hij zijn pijlen op de spelers van PSV. Sterker nog, op de mentaliteit van de spelers.

Van de Kerkhof denkt dat Ruud van Nistelrooij om een andere reden is weggegaan dan de interne onrust. Het PSV icoon vindt dat de huidige spelers niet altijd alles geven, iets waar de trainer zich mogelijk aan geïrriteerd zou kunnen hebben. Het woord mentaliteit valt. Het door blijven gaan, het ten koste van alles willen winnen. Nee, dat hebben we te weinig gezien dit seizoen.

“Hij was een spits van topklasse en leefde echt voor zijn sport” zegt van de Kerkhof over Van Nistelrooij tegen Omroep Brabant. “Je ziet nu dat eigenlijk alleen Xavi Simons dat heeft bij PSV en het kan zijn dat Van Nistelrooij zich daaraan heeft geïrriteerd. Wellicht is dat toch de ergernis geweest die hem heeft doen besluiten om er een punt achter te zetten.”

Van de Kerkhof haalt de thuiswedstrijd tegen Heerenveen aan en dan met name de fouten in de achterhoede rond de doelpunten. Doelt de Helmonder wellicht op sabotage? Voor Willy de Kerkhof is het een teken aan de wand. Met name de fout van André Ramalho bij de 1-1 en het halfslachtig ingrijpen van zeker vijf spelers bij de 1-3 was opvallend te noemen.

“Ik denk dat het tijd is om schoon schip te maken”, vertelt Van de Kerkhof over de situatie. ‘De speler hebben hem gewoon laten vallen. Ze geven geen honderd procent op de aanval zoals bijvoorbeeld Feyenoord, maar een stuk minder. Als ze zondag gewoon hadden gewonnen dan was dit allemaal niet voorgekomen en had Van Nistelrooij gebleven. Feyenoord geeft 90 minuten lang alles en blijft voetballen, aanvallen en druk zetten. Bij PSV is dat hoogstens 50 minuten’, is de Helmonder van mening.

De fouten van afgelopen zondag zijn voor van de Kerkhof dus een teken aan de wand en een signaal over de mentaliteit van de groep. Als vanzelf gaan daarbij de gedachten terug naar de uitwedstrijden in Leeuwarden en Enschede, waar PSV het zo nu en dan liet ‘lopen’. In Enschede liet het elftal van Ruud van Nistelrooij zich als makke schapen naar de slachtbank leiden en had het geheel meer met werkweigering van doen dan een competitiewedstrijd verliezen omdat de tegenstander toevallig een keer beter is. Ook in Leeuwarden leek het nergens op wat het elftal liet zien en viel er een vergelijkbare conclusie te trekken.

De verloren uitwedstrijden tegen FC Groningen en FC Emmen kenden een andere inhoud. Daar lagen in beide wedstrijden persoonlijke fouten, botte pech en een domme rode kaart van Mauro Junior ten grondslag aan beide pijnlijke nederlagen.


Vorig artikelDe Telegraaf wijst naar ‘zweverigheid’ Van Nistelrooij en verwacht vertrek Simons én De Jong
Volgend artikelIconische Spelers: Top 10 Legenden van PSV Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in