Home Nieuws Harde kritiek vanuit AZ kamp: ‘PSV is los zand, AZ is in...

Harde kritiek vanuit AZ kamp: ‘PSV is los zand, AZ is in alle linies beter’

2431
0

PSV en AZ kruisen aanstaand weekend elkaars paden en de inzet is duidelijk: de strijd om de tweede plaats.

Vrijwel alle landelijke media stellen regelmatig vast dat er in Alkmaar meer kwaliteit op het veld staat dan in Eindhoven. Dat valt uiteraard nog te bezien maar feit is dat PSV en AZ in een harde strijd zijn om plaats twee van de Eredivisie.


De ranglijst liegt niet dus in dat kader kunnen we gerust stellen dat PSV meer kwaliteit heeft dan AZ. Bovendien is de selectie van Roger Schmidt een bredere selectie dan de selectie van AZ. In Alkmaar ligt men bepaald niet wakker van de clash met PSV om plaats twee. AZ coryfee Barry van Galen is zeker niet onder de indruk van PSV en kraakt de selectie van Roger Schmidt. ‘Het is los zand’, zegt hij over het team van Schmidt.

Van Gslen heeft wel een hoge pet op van ‘zijn’ AZ, terwijl de club uit Alkmaar wel minder punten wist te vergaren. Van Galen licht zijn visie toe: ‘Bij AZ weet je hoe het staat, maar dat weet je bij PSV niet. Je weet bijvoorbeeld nooit wat Rosario doet. Het kan zomaar weer een vier zijn’, doelt hij op het spel van Rosario.

Van Galen is hard voor PSV in de Retteketet Podcast met AZ-watcher Simon Zwartkruis. ‘Het is een wisselvallige ploeg, ik zie bij hen geen vastigheden, zoals bij AZ. Daar weet je, als er een actie fout gaat, dat ze het daarna weer zo proberen. Het is een wekelijkse herhaling.’ Van Galen concludeert: ‘AZ is in alle linies beter dan PSV’, besluit van Galen over PSV.