Home Nieuws Harde kritiek of een normale conclusie? ‘We weten eigenlijk nog niet wat...

Harde kritiek of een normale conclusie? ‘We weten eigenlijk nog niet wat Earnest Stewart wil met PSV’

4541
4

PSV begeeft zich momenteel in redelijk onrustig vaarwater zo net na het einde van het Eredivisieseizoen. De tweede plaats is binnen maar de rust is nog allerminst wedergekeerd.

Niemand minder dan Xavi Simons bracht PSV eigenhandig langs AZ met twee uitstekende doelpunten, die een speler van net 20 normaal gesproken niet op deze manier weet te scoren. We moeten er niet aan denken hoe het voorbije seizoen was verlopen dan wel beëindigd zonder het toptalent. Wat had bijvoorbeeld een blessure van Xavi Simons van enkele weken met de ploeg én de stand op de ranglijst gedaan? Het is en blijft gissen maar de plaats was waarschijnlijk in gevaar gekomen.

Kortom, PSV is veel te afhankelijk van de middenvelder gebleken afgelopen 10 maanden. In de thuis- en uitwedstrijd tegen Rangers FC had de talentvolle speler nog geen basisplaats maar daarna ging het erg snel. Blessures en/of schorsingen? Niet voor Xavi Simons is gebleken. Het is ongekend wat het toptalent afgelopen seizoen heeft laten zien. Het zorgt er ook meteen voor dat PSV rekening dient te houden met een scenario waarin Xavi Simons niet meer bij de club speelt en/of even of langduriger niet beschikbaar is na bijvoorbeeld een flinke blessure. Hoe dan te handelen. Nee, hoe dan te spelen?

Want de ingevingen, de kracht, zijn atletisch vermogen, zijn karakter, zijn doorzettingsvermogen en handelingssnelheid van Xavi Simons bleken voor PSV goud waard te zijn. Die eigenschappen bracht PSV bijvoorbeeld langs Ajax in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd. Hoe moet PSV spelen zonder Xavi Simons en zijn ingevingen, of beter gezegd: wat is de insteek voor wat betreft de te hanteren speelwijze voor het volgende seizoen?

Dat vraagstuk valt per 1 maart van dit jaar onder de verantwoording van Earnie Stewart, die daar nog niets over openbaar gemaakt heeft. Dat valt ook Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad op. Aan de hand van die plannen kan gericht naar een geschikte trainer worden gezocht. Maar heeft PSV bijvoorbeeld wel de beschikking over spelers waar Peter Bosz mee zou willen samenwerken en waar hij zijn spel mee zou kunnen spelen?

Verschillende namen passeren de revue als het over de opvolging van Ruud van Nistelrooij gaat maar wat is nu eigenlijk de bedoeling? Rik Elfrink zegt daarover in de AD Podcast van de ochtendkrant: “We weten eigenlijk nog niet wat Earnest Stewart wil met PSV. Hij heeft nog niet veel interviews gegeven, dus of hij hoge pressing wil spelen zoals Schmidt of verdedigend spelen zoals Cocu? Geen idee. Ik vind zelf Peter Bosz geen gek idee bij PSV. Met Cocu ga je weer terug naar het verleden”, aldus Rik Elfrink over de te nemen stappen.


Vorig artikelIn deze vorm is Wijnaldum niet eens goed genoeg voor PSV, Italianen hard na zeer zwakke invalbeurt
Volgend artikelDe naam van Louis van Gaal valt: ‘Van Gaal prima keuze voor PSV, die is wraakzuchtig na het WK in Qatar’

4 REACTIES

  1. Laten eerst eens een visie op tafel leggen. Dan kun je gericht aan de slag, met scouting, met technische staf en met teamsamenstelling. Er is geld voor gerichte aankopen. Bovendien hoor ik weinig over Jong PSV. Daar lijkt volgens mij ook het nodige potentieel. Snel handelen zal wellicht ook Xavi en enkele andere sterkhouders over dr streep trekken.

  2. Nee geen cocu gewoon helemaal ander iemand fris aan dit hels karwei kan beginnen en vrij is dat is cocu in iedergeval niet

    • Helemaal fris betekent al gauw 1 of twee jaar bouwen. Iemand met ervaring die zo’n stevige klus aankan lijkt me het belangrijkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in