Home Nieuws Hans van Breukelen: ‘Ik voel me vereerd dat ik weer gevraagd ben’

Hans van Breukelen: ‘Ik voel me vereerd dat ik weer gevraagd ben’

228
0

Hans van Breukelen keert per 1 juli terug als lid van de Raad van Commissarissen van PSV.

In gesprek met PSV Inside zegt de oud doelman zich vereerd en blij te voelen dat hij weer is gevraagd om toe te treden tot de RvC van PSV. ‘Ik heb er zin in en voel me vereerd dat ik opnieuw gevraagd ben’, zegt van Breukelen.


Van Breukelen volgt hiermee Frank Arnesen op die na een kortstondig verblijf bij PSV toch weer een actievere functie in het voetbal ambieerde en vervolgens naar Anderlecht overstapte. Van Breukelen, die PSV eigenhandig de Europa Cup 1 winst bezorgde door in Stuttgart een aantal strafschoppen te stoppen, was al eerder commissaris bij de club. Die functie gaf hij in 2016 na zes jaar op om technisch directeur te worden bij de KNVB, een baan die hem veel kritiek zou opleveren.

De 62-jarige Van Breukelen gaat bij PSV wederom de portefeuille voetbalzaken beheren. “We zijn blij dat we Hans weer in die rol mogen verwelkomen”, zegt president-commissaris Jan Albers. “In een RvC van een voetbalclub wil je graag alle expertisegebieden verenigen. Met de terugkeer van Hans zijn we weer compleet.”

Zijn periode als technisch directeur bij de KNVB duurde een jaar. Na alle kritiek nam hij even afstand van het voetbal. Als TD had hij Danny Blind ontslagen en een soap gemaakt van de zoektocht naar een nieuwe bondscoach door zowel Dick Advocaat als Henk ten Cate de baan toe te zeggen.

 


Facebook Comments