Home Nieuws Hans van Breukelen somt kwaliteiten én verbeterpuntje van imponerende Benítez op

Hans van Breukelen somt kwaliteiten én verbeterpuntje van imponerende Benítez op

425
0

PSV is bezig aan een ijzersterk Eredivisie-seizoen en maakt ook in defensief opzicht grote indruk.

In de laatste drie jaar waarin eerst Roger Schmidt en daarna Ruud van Nistelrooij aan het bewind stond bij de topclub moesten de PSV-keepers in de Eredivisie liefst 117 keer de bal uit het net halen.

Het huidige seizoen is inmiddels één derde onderweg. Er kan geconcludeerd worden dat de organisatie van PSV in de Eredivisie vrijwel altijd als een huis staat.

Onder Bosz kreeg de ploeg in tien duels pas vijf goals tegen. Daar zaten ook nog eens twee strafschoppen bij, dus uit open spel incasseerde PSV slechts drie doelpunten.

Spelers als Luuk de Jong, Noa Lang en Hirving Lozano zijn vaak de smaakmakers, waardoor de rol van eerste doelman Walter Benítez onderbelicht blijft.

Van Breukelen noemt Benítez tegenover Voetbal International comfortabel met zijn voeten, heel ‘degelijk en een rustige, zekere stabiele factor in het doel’. “Hij is natuurlijk ook afhankelijk van wat er voor hem gebeurt, hoe er als team wordt verdedigd.”

“Maar het zegt genoeg dat hij pas vijf goals tegen heeft gekregen, waarvan twee strafschoppen. Sodemieters, dat is goed, hoor. Dit seizoen was het eerste doelpunt uit tegen Arsenal zijn enige foutje van dit seizoen. Hij verwerkt uiteindelijk de bal niet goed genoeg naar de zijkant. Dan kijk ik even kritisch.”

Tot slot ziet Van Breukelen ook nog het verbeterpuntje bij Benítez. “Het coachen van je verdediging is een belangrijk aspect bij keepen”, zegt de oud-doelman. “Je moet een keer iemand op zijn sodemieter durven geven als het nodig is. Als de afspraken niet zijn nagekomen.”

“Man en paard noemen. Dat zit toch wat minder in zijn karakter, maar het hoort wel bij zijn vak. Berry (van Aerle, red.) zei weleens dat ik hem helemaal de pestpokken schold als hij op twee meter stond te dekken. Topsport is continu hele hoge eisen stellen. Om uiteindelijk elkaar en dus het team beter te maken.”


Vorig artikelOlivier Boscagli: ‘Als ik met hem speel, heb ik meer vertrouwen’
Volgend artikelPeter Bosz komt met positieve blessure-update: ‘Hij is op de weg terug’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in