Home Nieuws Hans van Breukelen: Nieuwe landstitel belangrijkste doelstelling PSV

Hans van Breukelen: Nieuwe landstitel belangrijkste doelstelling PSV

14
0

PSV is het seizoen redelijk gestart met overwinningen en een aantal puntendelingen. De club staat aan de vooravond van een Champions League campagne en extra inkomsten. Hoe kijk commissaris Hans van Breukelen tegen de ontwikkelingen aan en wat zijn de doelstellingen en verwachtingen voor de raad van commissarissen? Hans van Breukelen geeft antwoord en laat duidelijk blijken dat een nieuwe landstitel de belangrijkste doelstelling voor dit seizoen is.

Hoe vind je dat PSV uit de transferwindow is gekomen in vergelijking met voorgaande seizoenen?
We zijn mijns inziens goed uit de transferwindow gekomen. Daarvoor verdient Marcel Brands en zijn team alle credits. Het vervangen van drie belangrijke vaste basisspelers Memphis, Wijnaldum (samen goed voor 36 doelpunten!!) en Rekik (op een na minst gepasseerde verdediging van de eredivisie) door jonge en ervaren spelers is goed gelukt. Allereerst hebben we Guardado aan ons kunnen binden!!! Daarbij kwam Isimat. Jongens waar we het afgelopen seizoen al veel plezier aan hebben beleefd. Daarnaast hebben we een ervaren, international van Mexico voor het hart van de defensie vast kunnen leggen: Moreno, evenals een ervaren linkervleugelverdediger in de persoon van Simon Poulsen.

Ons middenveld is versterkt met Pröpper en Pereiro en voorin is Lestienne onze aanval komen versterken.

Verder is de rest van de selectie in tact gebleven en zijn er weer een paar talentvolle jeugdspelers door geschoven naar PSV1. Kortom: ik vind dat we een goede selectie hebben. Uiteraard zal de toekomst het uitwijzen, maar er is met een duidelijke visie ingekocht. Binnen de financiële mogelijkheden, heeft Marcel Brands verantwoord geïnvesteerd. Ik wil wel even benadrukken, dat de transferbedragen die genoemd zijn in de media niet overeen komen met het bedrag dat PSV uiteindelijk ontvangt. We dreigen ons als supporters weleens (te) rijk te rekenen.

PSV lijkt in tegenstelling tot vorige seizoenen wat eerder in het seizoen de gewenste speelwijze te hanteren. Zowel tegen Feyenoord als tegen Heerenveen werd veelal pressing gespeeld en vroeg druk gezet. Dit is  vorig seizoen vaak anders geweest. Is dit het resultaat van kwaliteit en andere spelers of meer het resultaat van trainen en de vasthoudende lijn van Cocu en zijn staf?
Het is logisch dat deze jongens moeten wennen aan de spelstijl van onze club, maar afgaande op de eerste 4 wedstrijden, is dat al aardig gelukt. Het is bijzonder jammer, dat we met name in de uitwedstrijden veel kansen onbenut hebben gelaten. De wijze van spelen spreekt wellicht meer aan dan vorig seizoen. Is een combinatie van de kwaliteit van spelers en natuurlijk de visie van Phillip en zijn staf. Maar zoals het in topsport gaat: alleen winnen telt!

Er heerst weinig optimisme na de loting voor de CL groepsfase. Deel jij die negativiteit of zie je kansen?
Het enthousiasme van alle betrokken van PSV is prachtig. Het werd ook wel weer tijd om deel te nemen aan de Champions League. De loting heeft ons ingedeeld in een loodzware poule. Met name voor Wolfsburg had ik liever een andere tegenstander gezien. Maar er ligt een mooie uitdaging voor ons en kansloos ben je nooit!!!!! Ik hoop op zeker drie prachtige thuiswedstrijden met punten en wellicht dat we in een uitwedstrijd kunnen stunten. Het moge duidelijk zijn, dat we graag na de winterstop nog Europees actief zijn!! Maar het belangrijkste blijft voor mij een nieuw landskampioenschap!

De CL wedstrijden raakten vrijwel voor de loting al uitverkocht. De interesse en achterban blijkt dus groot en wellicht groter dan we over het algemeen denken. Moet PSV op dat vlak zich verder ontwikkelen en serieus gaan nadenken over uitbreiding van het stadion?
Ik begrijp de vragen over uitbreiding van het stadion; maar ik vind dat ‘uitzonderingen’, uitverkocht tegen Manchester, niet een regel moeten bepalen. Daarbij komt, dat een investering voor uitbreiding, niet alleen terug verdiend kan worden door meer kaarten te verkopen en of Business rooms te verkopen. Als we kijken naar de huidige bezetting van business club seats en business rooms, moeten we daar nog even niet aan denken. 

In dat kader bezien; hoe lang kan PSV een club als Feyenoord nog onder zich houden en zoals onlangs in een onderlinge wedstrijd de wil opleggen. Feyenoord zal op termijn toch eens een ander stadion gaan betrekken waardoor ze kunnen groeien. Hoe zie jij dat en hoe wordt daar binnen PSV tegenaan gekeken? We zullen creatief moeten blijven om te kunnen blijven concurreren met de andere grote clubs in Nederland en de subtop in Europa. En daar wordt ‘hard aan gewerkt’ kan ik iedereen verzekeren.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here