Home Nieuws Hans van Breukelen heeft John de Jong laten vallen: ‘PSV wilde gewoon...

Hans van Breukelen heeft John de Jong laten vallen: ‘PSV wilde gewoon van de Jong af’

1401
0

John de Jong is weer volop in het nieuws nu hij éénmalig zijn verhaal heeft gedaan over zijn vertrek bij PSV.

Het gekozen tijdstip werd gewogen en vervolgens deed de uitleg van John de Jong de rest. Naar nu blijkt is de opgestapte technische man achteraf bezien toch ook niet heel blij met de rol van Marcel Brands, die licht bekritiseerd wordt in het geheel. Het gaat dan met name om de gekozen communicatie van Brands richting de media daags na het bekend worden van het opstappen van John de Jong. Feiten dan wel meningen, het telt allemaal maar wordt er eigenlijk niet gewoon om de hete brei geen gedraaid?

Volgens PSV watcher Rik Elfrink wel want de journalist van het Eindhovens Dagblad begint in een reconstructie die van begin tot einde totaal kloppend is en perfect wordt weergegeven, zijn relaas met de opmerking dat PSV gewoon van John de Jong af wilde. ‘PSV wilde uiteindelijk gewoon van John de Jong af, nou zeg dat dan gewoon’, aldus Rik Elfrink in zijn reconstructie.

Elfrink wijst daarbij ook naar Raad van Commissarissen lid Hans van Breukelen. Van Breukelen bleek geen tegenstander van John de Jong te zijn en een vertrek was al helemaal niet nodig, leek van Breukelen te denken. ‘Voetbalcommissaris Hans van Breukelen had weliswaar grote moeite met de zaak, maar heeft De Jong binnen de RvC uiteindelijk ook gewoon laten vallen. Anders had de oud-doelman op moeten stappen en dat was niet het grootste probleem geweest, want hij stopt eind dit seizoen toch al in de RvC’, is Elfrink van mening.

Hoe dan ook, PSV heeft simpel gezegd in de episode John de Jong als technisch directeur gewoon ondermaats gepresteerd. De naweeën van het seizoen waarin PSV Ajax versloeg in het Philips Stadion en kampioen werd, betekenden nog Champions League voetbal tegen Inter, FC Barcelona en Spurs én nog een keer winst op Ajax in de competitie maar verder was het huilen met de pet op. Geen Champions League voetbal, een rij aan verloren toppers en een rits aan verkeerde spelers. Het was ondermaats, John de Jong!

Rik Elfrink wijst verder ook nog naar een ander belangrijk lid van de Raad van Commissarissen van PSV. ‘Van Veen heeft John de Jong mede afgerekend op het ontbreken van kampioenschappen en zeker ook de financiële huishouding van PSV, die in zijn ogen uitermate zorgelijk is. Hij had blijkbaar de overredingskracht om de andere commissarissen, Robert van der Wallen, Ingrid Wolf, Klaas Dijkhoff en Van Breukelen, mee te krijgen’, aldus Rik Elfrink.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here