Home Nieuws Hans Kraay wijst naar ‘nieuwe’ centrale verdediger: ‘Ik zou er niet van...

Hans Kraay wijst naar ‘nieuwe’ centrale verdediger: ‘Ik zou er niet van staan te kijken als PSV komt voor hem’

8148
0

De selectie van Peter Bosz zal normaal gesproken volgend seizoen een nieuwe centrale verdediger herbergen. Al tijden gaat het over het aantrekken van een goede centrale verdediger die in de speelstijl van Peter Bosz zou passen.

Een inkomende transfer van een nieuwe centrale verdediger lijkt er aanstaande zomer dan ook wel van te gaan komen. Earnie Stewart en Marcel Brands weten dat een nieuwe centrale verdediger nodig is om volgend seizoen ook weer aan de verwachtingen te kunnen gaan voldoen. De komst van Armel Bella-Kotchap is tot op heden geen groot succes gebleken en de verwachtingen rond de Duitse centrale verdediger zijn niet dusdanig dat een langere toekomst bij PSV realistisch te noemen is. Ondertussen klinkt de naam van NEC-verdediger Philippe Sandler geregeld als zomerse versterking voor de ploeg van Peter Bosz.

Ook ESPN-analist Hans Kraay junior zou het niet vreemd vinden als PSV zich na dit seizoen gaat melden voor Philippe Sandler. Kraay verwacht veel van de weer topfitte centrale verdediger. Wel kende Philippe Sandler veel blessureleed waardoor hij als twintiger slechts geringe ervaring heeft op het hoogste niveau. Dat pleit bepaald niet voor de verdediger, die wel verwacht wordt een stap te maken komende zomer. In feite geldt Sandler als een ‘nieuwe’ centrale verdediger die zich meldt om een stap richting de top te gaan maken.

“Sandler… Ik weet het niet, dit is misschien wel heel raar om te zeggen, maar ik ga het toch doen: als hij de bal heeft, dan heeft hij een beetje de flair van een inschuivende Franz Beckenbauer”, stelt Kraay vast. De presentator en analist van ESPN weet dat dergelijke opmerkingen hem op kritiek kunnen te staan maar Kraay is toch onder de indruk van Sandler.

“Hij mag niet in zijn schaduw staan, nog geen dertig meter. Maar hij straalt wel wat uit. Sandler heb ik wel eens in mijn nek gehad toen hij nog bij PEC Zwolle zat. Toen zei hij: jij vindt mij een goede speler, maar een oud wijf in de duels. Dat heb ik gezegd, maar hij is kopsterk, zit kort en tackelt. Aan de bal is hij een tweede Jerdy Schouten van achteruit, als Schouten bij PSV centraal speelt. Dus ik zou er ook niet van staan te kijken als PSV komt”, is Kraay vol lof over de centrale verdediger.

Ook Willem van Hanegem liet zondagavond al weten dat Feyenoord er goed aan zou doen om na dit seizoen werk te maken van een terugkeer van Sandler. De centrale verdediger speelde twee jaar terug al in Rotterdam, maar kwam toen mede vanwege blessureleed niet tot al te veel speelminuten. “Terecht, ja”, aldus Kraay, die daarmee wijst naar het advies van Van Hanegem.

‘Als ik Feyenoord was, zou ik er nog eens over nadenken om Philippe Sandler terug te halen’, zegt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Hij was zondagavond in De Kuip en raakte onder de indruk. ‘Hij was voor mij de beste speler op het veld. Zo rustig, stevig in de duels, altijd op zoek naar de voetballende oplossing. En nu veel fitter dan voorheen. Sandler kan de Nederlandse top volgens mij moeiteloos aan. Ik weet dat hij al bij Feyenoord onder contract heeft gestaan, maar toen was hij zelden fit’, aldus Willem van Hanegem over de verdediger die ook bij PSV in beeld is.

Sandler maakte begin 2022 na moeizame Engelse jaren transfervrij de overstap van Manchester City naar Feyenoord, waar hij werd achtervolgd door behoorlijke fysieke ongemakken. Inmiddels zou Sandler op de lijstjes van meerdere topclubs in Nederland staat. De verdediger speelde tot op heden nog maar weinig wedstrijden op het hoogste niveau en heeft bovendien weinig internationale ervaring.


Vorig artikelFeyenoord-fans balen van aanwezigheid Marcel Brands bij Studio Voetbal
Volgend artikelSpaanse krant meldt ‘dramatisch’ nieuws voor Sergiño Dest: ‘Herstel negen maanden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in