Home Nieuws ‘Hans Kraay maakte van PSV een internationale topclub’

‘Hans Kraay maakte van PSV een internationale topclub’

180
0

Oud PSV’er Hans Kraay sr. overleed vrijdag op 81-jarige leeftijd. Volgens diverse PSV’ers en oud PSV’ers heeft Kraay een groot aandeel gehad in het succes van PSV in de jaren 80 en de periode daarna.

Kraay vertrok in maart 1987 bij PSV, nadat hij overhoop lag met enkele bestuurders. Ruim een jaar later won de club ten koste van Benfica de Europa Cup I. Dat gebeurde onder Guus Hiddink, die eerder de assistent was van Kraay.

“Ik heb mooie tijden onder hem gehad. We verliezen een sporticoon”, zegt Willy van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. “Hij heeft ook de basis gelegd voor de grote successen van PSV in 1988.”

Die mening is ook Kees Ploegsma toegedaan. Hij was in die jaren technisch manager van PSV. “Hans heeft een belangrijke rol bij het succes gespeeld en verdient daarvoor zeker erkenning”, laat hij aan het ED weten.

“Hij kende de inhoud van contracten van bijvoorbeeld Gerald Vanenburg bij Ajax en van Ruud Gullit bij Feyenoord. Mede daardoor hebben we hen destijds kunnen halen.”

René van der Gijp zegt dat Kraay ervoor gezorgd heeft dat PSV van een provincieclub een internationale club werd waar heel Nederland naar keek.

Volgens Kees Ploegsma was Kraay niet altijd even gelukkig in zijn rol als trainer. “Het was bij hem soms erg zwart-wit. Dat brak hem wel eens op. Hij had zonder twijfel een deskundige kijk op het spel en is niet voor niks later analist geworden. Ook daarin was hij wel eens zwart-wit, maar wel respectvol.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here