Home Nieuws Hans Kraaij ziet nu al de beste speler van de Eredivisie: ‘Die...

Hans Kraaij ziet nu al de beste speler van de Eredivisie: ‘Die loopt bij PSV’

20522
2

In de eerste weken van het nieuwe en lopende seizoen maakt de ploeg van Peter Bosz geregeld veel indruk en dat ontgaat ook de verschillende analisten van dienst bepaald niet.

Maandagavond werden de prijzen verdeeld over het vorige seizoen maar wie er na dit seizoen met de prijzen vandoor zal gaan is voor ESPN-verslaggever Hans Kraaij wel duidelijk. Jerdy Schouten gaat de beste speler van de Eredivisie worden. Sterker nog, Schouten is al de beste speler van de Eredivisie, waar geen enkele andere speler aan kan gaan tippen.

Dat voorspelt Hans Kraay, die in gesprek met ESPN laat weten dat hij een bewonderaar is van de van Bologna overgekomen middenvelder. Op de vraag wie de beste speler van de Eredivisie gaat worden geeft Kraaij dan ook een eenvoudig antwoord.

“Dat is heel makkelijk. Dat is de makkelijkste vraag die ik ooit gehad heb. Jerdy Schouten”, zegt Kraay tegen zijn collega’s van ESPN. “Wat is die goed, zeg. Zo in balans, zo ingetogen, zo nuchter. Hij is een type zoals Davy Klaassen en Mats Wieffer. Hij kan iedereens buurjongen zijn.”

Schouten kwam deze zomer voor twaalf miljoen euro over van Bologna en stond er meteen. Die conclusie trok Peter Bosz ook meermaals en dus is de 26-jarige middenvelder eigenlijk al meteen basisspeler in het team van Bosz. Bosz ziet dusdanig veel potentie in Schouten dat ook een rol als centrale verdediger een optie lijkt in de wedstrijden waarin het kan en in de wedstrijden waarin juist van achteruit veel voetbal vereist is.

Kraaij is onder de indruk: ‘Niks geen grote auto’s of grote horloges. Zo goed aan de bal, wat hij uitstraalt. Het kan ieders buurjongen zijn’, aldus de ESPN-journalist en presentator.

ESPN-commentator Koert Westerman denkt dat Noa Lang de beste speler van de Eredivisie gaat worden. ‘Noa Lang. Dat denk ik echt. Noa Lang, hoe die gast voetbalt. Helemaal zichzelf, zijn eigen baas, zijn eigen wereld en toch lekker samen met Luuk de Jong. Ik vind het een revelatie in de Eredivisie, dus Noa Lang’, klinkt het uit de mond van Westerman.

De Serie A specialist Emile Schelvis heeft net als Kraaij louter lovende woorden over voor Jerdy Schouten. Schelvis zegt meteen groot fan te zijn van Schouten. ‘Ik heb nooit begrepen dat Feyenoord hem bij buurman Excelsior over het hoofd heeft gezien. Zeker niet nadat hij ooit Tonny Vilhena helemaal scheel speelde. Maar goed, hij heeft een lijn in Italië gekozen en tot mijn verbazing koos hij voor PSV omdat hij toch nog een hoger level wil aantikken”, zegt Schelvis in gesprek met ESPN.

Er zijn dan ook geen twijfels of Schouten bij PSV zal gaan slagen. “Hij past natuurlijk prima bij PSV. Het is een geweldige voetballer. Hij overziet altijd de situatie, is zeer comfortabel aan de bal en is stoïcijns. Precies wat je van een controlerende middenvelder mag verwachten, heeft hij in huis. Ik denk dat PSV een grote slag met hem heeft geslagen. Dat heb je eigenlijk al gezien in de afgelopen wedstrijden. Hij kan ook rustig achterin spelen, maar ik vind hem nog beter op het middenveld”, aldus Emile Schelvis over Jerdy Schouten, die PSV nu al veel brengt.


Vorig artikelJoey Veerman en Jerdy Schouten op de troon gehesen: ‘Een genot om naar te kijken’
Volgend artikelPSV staat er financieel veel beter voor dan vaak geschetst wordt: ‘Het gaat financieel goed met PSV’

2 REACTIES

  1. Nu al beste speler eredivisie. Wat een. Kul 4 wedstrijden gespeeld, de man is echt heel goed.maar kan van alles gebeuren. Nog 20 wedstrijden tegaan. Plus tegen wie heeft psv nou gespeeld. Hans Kraaij praat wel veel hij zegt alleen niks. Moeimaker is die man.

  2. Toen hij voor het eerst inviel voor Ramalho toen kon je al zien dat er rust was achterin. Toen heb ik na de wedstrijd al gereageerd en gezegd dat hij van grote waarde Is voor het elftal. Daar moet PSV heel zuinig op zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in