Home Nieuws Hans Kraaij kraakt de Jong ondanks strakke voorzet: ‘Hij heeft niet het...

Hans Kraaij kraakt de Jong ondanks strakke voorzet: ‘Hij heeft niet het gif dat van Nistelrooij wel had’

2234
0

Analist en journalist Hans Kraay junior is blij met de eerste overwinning van Oranje op het WK in Qatar maar zag dat er nog veel ruimte voor verbetering is.

Kraaij beaamt dat het belangrijk is om een toernooi goed te starten en daar voldeed Oranje zeker aan maar de journalist zag ook een paar zaken waar hij minder over te spreken is. Kraaij wijst daarbij naar het soms ontbrekende gif wat Ruud van Nistelrooij volgens de analist/journalist wel degelijk heeft. Kraaij genoot dan wel van de assist in de vorm van de strakke voorzet die Frenkie de Jong afleverde op het hoofd van Cody Gakpo maar Kraaij verwacht meer. De analist zag echter ook dat De Jong niets deed met een grote kans en ziet daar een verschil tussen de spelmaker en Ruud van Nistelrooij, waar Kraaij groot fan van is.

“Dit is zó fijn aangesneden, zo bewust gegeven”, zegt Kraay bij het ESPN-programma WK Praat. “Dit is een echte Frenkie-bal, maar het had ook zomaar een Gakpo-bal kunnen zijn, want die geeft ze ook regelmatig zo bij PSV.”

Kraaij is ook fan van Frenkie de Jong maar is toch ook kritisch op de spelverdeler als het gaat om het afmaken van de reuzekans die hij kreeg. “Dit is niet zo goed gedaan. Ik denk dat hij hem met links moet aannemen en ook met links meteen moet afwerken. Hij gaat wel heel graag naar zijn rechterbeen en wel heel graag de drukte in. Het is geen echte killer, dat straalt hij hier uit. Hij heeft niet het gif dat Ruud van Nistelrooij wel had”, aldus de analist.


Vorig artikelWesley Sneijder adviseert Cody Gakpo bij PSV te blijven
Volgend artikelSouthampton baalt: Cody Gakpo is voor ons een kansloos verhaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in