Home Nieuws Handelingssnelheid, intensiteit en balbehandeling Xavi Simons is van Europees topniveau

Handelingssnelheid, intensiteit en balbehandeling Xavi Simons is van Europees topniveau

2354
0

Xavi Simons heette afgelopen donderdagavond een mindere wedstrijd te hebben gespeeld. Simons kwam niet echt in het spel voor tegen Sevilla, aldus verschillende media.

Het heeft er alle schijn van dat de aanvaller c.q. middenvelder zijn oren spitst op moment dat er kritieken klinken want Simons was tegen FC Twente weer de motor van het elftal. Een mindere wedstrijd spelen lijkt Simons zelf niet te kunnen accepteren, waardoor de drive om te verbeteren zo gigantisch te noemen is, dat de volgende wedstrijd automatisch weer een topprestatie geleverd zal gaan worden. Het is Xavi Simons ten voeten uit.

De jongeling is vrijwel wekelijks de beste speler aan PSV zijde en mocht dit een wedstrijd niet zo zijn, beschikt de middenvelder nog altijd over de meest fluwelen techniek, intensiteit, balbehandeling en handelingssnelheid in vergelijking met de meeste van zijn collega’s. Opvallend is trouwens wel de handelingssnelheid van de Portugese spits Silva, die zo nu en dan het niveau van Simons weet aan te tikken. Ook het enthousiasme van de Portugees is aandoenlijk te noemen, zoals dat ook bij Simons het geval is. De van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder scoorde tegen FC Twente een reusachtig doelpunt. Weinig spelers van die leeftijd kunnen etaleren wat Simons deed toen de lange bal van Sangaré van diens voet vertrok. Simons raakt in vele facetten van het topvoetbal niets minder dan de Europese top aan.

Xavi Simons was na afloop het in gesprek met ESPN eens dat PSV het tegen FC Twente eerder had moeten beslissen. “Het was een mooie wedstrijd. Ik denk voor iedereen”, aldus Simons. “Het was voor ons ook een harde wedstrijd. FC Twente is een goede ploeg, dus het is een lekkere overwinning.”

Gevraagd werd aan de middenvelder hoe het kan dat PSV dit seizoen zo vaak opeens de controle kwijt is. “Dat zijn allemaal kleine details. Wij weten ook dat dat beter moet”, zo gaf hij aan. “Het gaat stap voor stap. Ik hoop dat we nu aan een mooie reeks beginnen.”

Vlak voor de gelijkmaker van FC Twente kreeg Simons een grote kans. “Ik gaf hem zacht op Fabio omdat ik dacht dat hij zelf zou gaan schieten. Ik verwachtte niet dat ik de bal terug zou krijgen”, zei hij daarover. “Ik baalde echt, want zo’n open kans moet je er in schieten. Ik voelde me echt kut, want in plaats van 2-0 werd het 1-1. Daarna was het direct schakelen naar een andere goal en dat is gelukkig gelukt”, aldus Xavi Simons.


Vorig artikelLuuk de Jong wijst naar Silva én weigert titelrace op te geven
Volgend artikelRuud van Nistelrooij heeft alle geloof in de landstitel: ‘Niveau en commitment op de trainingen hoog’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in