Home Nieuws Handelingssnelheid en balbehandeling Malik Tillman lust voor het oog

Handelingssnelheid en balbehandeling Malik Tillman lust voor het oog

2432
0

Een extra tegendoelpunt na zeven wedstrijden Eredivisie. Die conclusie kunnen we trekken na PSV – FC Volendam. Het werd meer dan verdiend 3-1.

PSV won uiteindelijk eenvoudig van FC Volendam als we naar het spel en de aanvallende intenties kijken. De uiteindelijke 3-1 bleek een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen te zijn maar er diende door de ploeg van Peter Bosz toch nog even stevig aan getrokken te worden de laatste 10 tot 15 minuten.

Hoewel FC Volendam wel degelijk goed terugkwam in de wedstrijd heeft een gelijkmaker van de gasten uit het palingdorp er geen moment in gezeten. PSV was heer en meester tegen FC Volendam maar miste vooral in het laatste deel van het veld precizie in de juiste eindpass.

Of het de wedstrijd van Mail Tillman is geworden is wellicht een verregaande conclusie maar duidelijk is wel dat de Amerikaanse aanvaller een puike partij speelde. Aan de bal is de Amerikaan een lust voor het oog en in zijn bewegingen doet Tillman denken aan Cody Gakpo. De handelingssnelheid en balbehandeling van de nog jonge Amerikaanse aanvaller zijn zo nu en dan oogstrelend te noemen.

Na afloop was Peter Bosz dan ook lyrisch over Tillman, die vorige week de wedstrijd in Almere nog miste omdat hij zich verslapen had. Bosz wees na afloop van PSV – FC Volendam terecht naar de puike wedstrijd van Tillman.

“Ik vond Malik waanzinnig vanavond. Hoe hij het doelpunt van Guus voorbereidt, daar wegdraait en de hoeveelheid ballen die hij afpakte was geweldig”, vertelt Bosz die vond dat de aanvallende middenvelder een grote bijdrage leverde aan de dominantie van PSV. “Dit is wat ik van hem verwacht met én zonder bal. Wij hebben allemaal zijn potentieel gezien vanavond. Het publiek heeft kunnen zien waar hij toe in staat is en dat is héél veel”, aldus Peter Bosz.

Malik Tillman was na afloop zelf ook erg blij met de winst maar zag tegelijkertijd verbeterpunten voor het team. “De tegenstander heeft het goed gedaan. Onze afwerking was niet goed genoeg en hun keeper was scherp. We willen iedere wedstrijd winnen en ook zoveel mogelijk doelpunten scoren”, aldus Tillman.

“Ik heb het team geholpen en daar ben ik heel blij mee. Het is positief dat we deze hoeveelheid kansen hebben kunnen bewerkstelligen tegenover een verdedigend ingestelde ploeg. Het wordt een mooie wedstrijd waarbij een overwinning noodzakelijk is. We zullen het publiek laten zien wat we kunnen”, aldus Malik Tillman.


Vorig artikelBosz verrast tegen FC Volendam: Basisplaats voor Malik Tillman, Lozano en Dest reserve
Volgend artikelPeter Bosz onder de indruk: ‘Ik vond hem echt waanzinnig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in