Home Nieuws Had van Nistelrooij op 33 jarige leeftijd naar PSV moeten gaan? ‘Slechtste...

Had van Nistelrooij op 33 jarige leeftijd naar PSV moeten gaan? ‘Slechtste beslissing uit mijn carriere’

1096
1

Ruud van Nistelrooij blikt in gesprek met Gary Neville voor het YouTube-kanaal The Overlap terug op zijn carriere.

Van Nistelrooij is in gesprek met zijn voormalig ploeggenoot bij Manchester United openhartig over de keuzes die hij in het verleden wist te maken. Naar nu blijkt heeft van Nistelrooij nog altijd spijt van zijn vertrek bij Real Madrid. De trainer verliet Real Madrid in januari 2010 voor Hamburger SV. Dat noemt hij nu de grootste fout in zijn carrière. Rond die periode werd PSV vaak genoemd als mogelijke vervolgstap. Veel PSV fans hoopten op de terugkeer van de Geffenaar maar het liep anders.

Van Nistelrooij was drieënhalf jaar actief bij Real Madrid, dat hem had overgenomen van Manchester United. in Madrid won van Nistelrooij twee de competitie maar zijn situatie in Madrid verslechterde en dus koos hij voor een vertrek. “De slechtste beslissing uit mijn carrière was Real Madrid verlaten voor HSV. Ik had toen nooit moeten vertrekken”, zegt van Nistelrooij tegen Gary Neville.

“Ik speelde onder Manuel Pellegrini op dat moment en de club haalde Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Kaká. Dus er was geen plek meer voor mij en dat begreep ik. Ik was ook al 33. Ik wilde ook graag naar het WK in 2010 dus vertrok in naar Hamburg. Maar dat was een overhaaste beslissing. Ook voor mijn familie was dat niet de juiste keuze. Ik zou dat nooit weer doen als ik die kans zou krijgen.”

Van Nistelrooij kon zich in Hamburg niet vaak onderscheiden. De spits, die toen in de nadagen van zijn carriere zat, kwam uiteindelijk niet verder dan zeventien goals en drie assists in 44 officiële wedstrijden voor HSV. Het grote doel, in beeld geraken voor het WK in Zuid-Afrika, kon van Nistelrooij toen niet meer realiseren.


Vorig artikelOla Toivonen: Geliefd in Eindhoven, verguisd daarbuiten
Volgend artikelTheo Lucius stelt zichzelf nieuwe doelen na landstitel PSV O17

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in