Home Nieuws Guus Til tekent voor vier jaar bij PSV, FIFA en voetbalbonden in...

Guus Til tekent voor vier jaar bij PSV, FIFA en voetbalbonden in de weer met transfer van Moskou naar Eindhoven

7066
0

Guus Til gaat definitief de overstap maken naar PSV. Dat is inmiddels duidelijk geworden maar er is meer. De transfer kan namelijk nog niet definitief afgerond worden.

Dat Guus Til PSV’er gaat worden, is een zekerheid maar de club dient wel op uitsluitsel van de FIFA te wachten. Zondagavond kan er vanuit de club nog niets bevestigt worden over de zeker lijkende transfer. Clubwatcher Rik Elfrink meldt dat de middenvelder een contract voor meerdere jaren gaat tekenen. Om precies te zijn gaat het om een periode van vier jaar.

In Russische media wordt een transfersom van bijna 5 miljoen euro genoemd, maar PSV zal minder gaan betalen voor de international. De medische keuring is inmiddels wel een feit en Til gaat normaal gesproken ook mee op trainingskamp. Er dient nog gekeken te worden hoe de constructie precies in elkaar zal zitten omdat het onduidelijk is of Spartak Moskou een transferbedrag mag ontvangen vanwege de handelssancties die zijn ingesteld tegen Rusland. Volgens De Telegraaf gaat het echter wel om een transfersom van 4 tot 6 miljoen euro. Andere media zijn zeker dat het om maximaal vier miljoen euro zal gaan.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de betaling van het bedrag van vier miljoen euro naar een buitenlandse rekening van Spartak Moskou wordt overgemaakt. Mocht een directe transfer nu nog niet zijn toegestaan door de sancties, zou PSV de middenvelder voor een jaar op huurbasis over kunnen nemen, waarna hij alsnog de definitieve overstap naar Eindhoven gaat maken. De Telegraaf meldt verder nog dat PSV met de FIFA in gesprek is omtrent de regelgeving. Russische clubs zijn immers beperkt door de wereldwijde sancties.

Inmiddels zijn de KNVB en de Russische voetbalbond door die sancties ook in de weer met elkaar om te onderzoeken of de transfer zonder problemen kan worden ingeschreven. Volgens juristen in Rusland is de constructie gewoon toegestaan, weet het ED te melden. De Telegraaf meldt dat de FIFA de beide genoemde bonden weet bij te staan in het geheel.


Vorig artikelPSV en SC Freiburg akkoord over verkoop Ritsu Doan, miljoenen euro’s lonken
Volgend artikelEK Vrouwen 2022, met 3 PSV’ers, start volgende week

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in