Home Nieuws Guus Til strooit met nuchterheid nog meer zout in Amsterdamse wonden: ‘We...

Guus Til strooit met nuchterheid nog meer zout in Amsterdamse wonden: ‘We winnen, 3-5, prima’

5396
0

Guus Til is ongetwijfeld de man van de wedstrijd als het over Ajax – PSV gaat. De middenvelder annex tweede spits genoot van de eenvoudige winst van PSV op Ajax maar strooide met zijn nuchterheid ook extra zout in de Amsterdamse wonden.

In gesprek met ESPN keek Guus Til met een goed gevoel terug op zijn debuut voor PSV. De middenvelder blijkt niet alleen goed te kunnen koppen maar ook het timen gaat de aanvaller erg goed af. Sterker nog, Til torent net zo hoog boven de defensie van de tegenstander uit als Luuk de Jong. Oftewel, extra wapen voor Ruud van Nistelrooij. “We hadden in het begin niet veel de bal, maar je weet dat als je er dan doorkomt dat Luuk dan naar de eerste paal gaat en die centrale verdedigers meetrekt. Daarachter valt dan de hele tijd de ruimte voor mij”, aldus Til.

Guus Til heef duidelijk een andere mening over in de bal komen dan de verslaggever van dienst van ESPN. “Ik ben de meest diepe middenvelder. Ik kan de bal dan wel gaan ophalen, maar ik ben niet de speler die de ballen dan weglegt. Heeft het dan wel zin? Help ik het team daarmee? Als ik dieper blijf staan, hoef ik minder ver te lopen als die bal er doorkomt. Ik vind dat ik in mijn kracht moet spelen. Dat is dit. Ik heb eigenlijk ook geen flauw idee hoe ik die tweede maak. Ik schamp hem volgens mij, maar ik was vooral bang voor die bokshandschoenen van de keeper. Maar hij raakte volgens mij Blind, dus ik was op tijd weg.”

Met de wedstrijd tegen AS Monaco was de ploeg geen moment bezig geweest, kon Til na afloop beamen maar een ieder weet dat dit anders is. Ook coach van Nistelrooij was gezien de wissels al bezig met de uitbeurt van dinsdag in het Vorstendom. “Dat woord is geen moment gevallen. Dat is dus goed gelukt. Nu gaan we naar Monaco”, zei hij daarover. “De eerste twintig minuten moesten we nu nog naar adem happen, maar uiteindelijk win je met 3-5. Prima”, aldus een nuchtere Guus Til, voor wie het bezoek aan de Johan Cruijff Arena een tussendoortje leek op weg naar belangrijkere zaken.

Niet eens met zijn doelpunten maar met de nuchterheid over het verloop van de wedstrijd, waarin PSV niet eens echt diep hoefde te gaan om de tegenstander in eigen huis te verslaan, strooide de middenvelder extra zout in Amsterdamse wonden.


Vorig artikelVan Nistelrooij geniet van teamprestatie | ‘Vijf doelpunten in een uitwedstrijd’
Volgend artikelLuuk de Jong geniet van Guus Til en baalt geenszins van ‘doelpuntloze’ wedstrijd in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in