Home Nieuws Guus Til geniet in Eindhoven: ‘PSV is sportief nog een stapje hoger’

Guus Til geniet in Eindhoven: ‘PSV is sportief nog een stapje hoger’

1646
0

Vraag Guus Til wat hij van zijn nieuwe woon/ en werkomgeving vindt en zijn antwoord is eenduidig.

Guus Til is blij bij PSV. De middenvelder heeft dat kunnen bewerkstelligen wat hij graag wilde en dat was én sportief een stap maken én weg uit Rusland. Tik kwam deze zomer over van Feyenoord en ziet zijn stap als een stap hogerop binnen de voetbalwereld.

“Ik ben ontzettend goed opgevangen. Het is een topclub”, zegt Til in gesprek met ESPN. “Natuurlijk was de keuze lastig. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij Feyenoord, maar voor mij is stabiliteit belangrijk. En natuurlijk is het sportief nog een stapje hoger. Arne Slot was ontzettend sportief.”

In Eindhoven heeft hij grote ambities en die denkt hij ook te kunnen waarmaken. “We zijn ontzettend gevaarlijk in de counter. Als we druk zetten en die bal gaat het midden in, dan weet je dat Ibrahim Sangaré met zijn power die bal gaat veroveren. Dan gaan de motoren op de flanken draaien. Zo komen we nu aan onze kansen. Maar we moeten stappen maken om ook tijdens het spel nog dominanter te worden. We moeten gevarieerder worden.”

Til is klaar voor de belangrijke weken. De middenvelder, die van een basisplaats kan uitgaan, weet dat de komende weken, met wedstrijden tegen Ajax en AS Monaco, belangrijk gaan worden. “De strijd om de Johan Cruijff Schaal is belangrijk, maar de voorronde van de Champions League is nóg belangrijker. Het zijn twee ontzettend belangrijke wedstrijden”, aldus Guus Til.


Vorig artikelPSV wil fors betalen voor toptalent van Sc Heerenveen, overgang naar Eindhoven aanstaande
Volgend artikelPSV houdt situatie van Quinten Timber bij FC Utrecht nog altijd in de gaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in