Home Nieuws Guus Til ergert zich en bijt van zich af: ‘Alsof het ineens...

Guus Til ergert zich en bijt van zich af: ‘Alsof het ineens de andere kant op is gevallen’

801
0

Guus Til bleek na afloop van PSV – Fc Utrecht wat ergernissen te hebben over het sentiment rond zijn persoon en zijn basisplaats.

Til staat al enkele weken op rij in de basis bij Ruud van Nistelrooij maar voor hem helaas niet op zijn favoriete positie. We vinden Til al enkele weken terug in de punt van de aanval en dat heeft natuurlijk van doen met de absentie van Luuk de Jong. Het brengt ook de nodige vragen met zich mee, die Til niet altijd even goed verdragen kan. De aanvaller is een sterke persoonlijkheid en geeft altijd open en eerlijke antwoorden. Zo ook na afloop van PSV – FC Utrecht.

Til is maar wat blij dat hij tegen FC Utrecht twee doelpunten heeft kunnen maken. Na afloop van de wedstrijd beet de middenvelder van zich af. Til had het een en ander te zeggen over de beeldvorming rond zijn persoon.

“Ik speel bij PSV, een topclub in Nederland. Je ziet ook nu dat iedereen scoort, het is niet zo dat ik dat even doe. Om basisspeler te blijven, moet je wel presteren. Als dat niet gaat, is het logisch dat je even niet speelt. Waarom het niet lukte? Dat zijn verschillende factoren. Als ik dat wist, had ik er misschien wel 35 gemaakt. Ik heb geen glazen bol”, aldus Til om vervolgens te wijzen naar het sentiment rond zijn persoon na zijn gescoorde doelpunten.

“Als je er zes maakt als middenvelder, vind ik dat je er ook wel een of meer mag maken als je in de spits staat. Je leert het niet in een week om volledig als spits te functioneren maar met mijn kwaliteiten kan ik in de spits goed uit de voeten. Maar nee, ik ben vierentwintig jaar, ik voetbal sinds mijn zesde. Ik kan gewoon spits spelen, maar het is niet mijn favoriete positie. Nu zegt iedereen, omdat ik twee keer gescoord heb, dat ik een goede spits ben terwijl ik er enkele dagen terug nog niks van kon. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op”, aldus Guus Til.


Vorig artikelSmaakmaker en topspeler Xavi Simons droomt over iets waar hij wellicht dichtbij is: Het WK in Qatar
Volgend artikelDit was PSV – FC Utrecht | Veel energie en aanvalsdrift, Guti ware ‘tacklekoning’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in