Home Nieuws Guus Til blikt terug op eerste seizoenshelft en wil lang bij PSV...

Guus Til blikt terug op eerste seizoenshelft en wil lang bij PSV blijven: ‘Ik heb niet voor niets voor 4 jaar getekend’

1267
0

Guus Til speelt inmiddels een half seizoen bij PSV maar heeft zich nog niet als basisspeler kunnen manifesteren.

Til, overgekomen van Spartak Moskou, stond wel een aantal keer aan de aftrap maar is nog geen geen onomstoten basisspeler in de formatie van Ruud van Nistelrooij. De middenvelder begon weliswaar ijzersterk met drie doelpunten in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar kwam ook op de bank terecht. Het spel aan de bal bleek enkele maanden achtereen onvoldoende te zijn om een basisplaats toebedeeld te krijgen van Ruud van Nistelrooij. Til wil meer maar weet ook dat het spel aan de bal beter moet.

“Ik heb inmiddels redelijk wat minuten gemaakt, maar ik wil uiteraard zoveel mogelijk minuten spelen en een basisplaats hebben. Maar de concurrentie is groot bij PSV”, zegt Til in gesprek met het medium De PSV Supporter.

Bij afwezigheid van Luuk de Jong speelde Til geregeld als aanvaller en dus als diepe spits. In de zestienmeter kan Til het beste gebruik maken van zijn kwaliteiten omdat afmaken nu eenmaal in zijn genen zit. Zo maakte hij de belangrijke treffer tegen Feyenoord. “Elke kans die je krijgt moet je grijpen. Maar ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom in een positie direct achter de spits met twee controlerende middenvelders achter mij.”

Til heeft het niettemin goed naar zijn zin bij PSV en hoopt langer te blijven. “Dat is wel de bedoeling. Ik heb niet voor niets voor vier jaar getekend. Het is natuurlijk cliché, maar ik wil alles geven om sportieve successen te behalen voor mijzelf, het team en iedereen die bij PSV betrokken is”, aldus Guus Til.


Vorig artikelEngels medium: Situatie Ronaldo bij United heeft mogelijk gevolgen voor PSV
Volgend artikelHirving Lozano veroorzaakte in 2018 een letterlijke aardbeving in Mexico na zijn doelpunt tegen Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in