Home Nieuws Guus Hiddink wijst naar rust rond PSV en Phillip Cocu

Guus Hiddink wijst naar rust rond PSV en Phillip Cocu

25
0

Guus Hiddink is zeer te spreken over de algehele rust die PSV al maanden predikt. Deze rust staat volgens Hiddink aan de basis van de recente landstitel.

De Varssevelder zag een PSV wat in roerige tijden pal voor en achter Phillip Cocu staat. Het traject wat de hoofdtrainer van PSV zelf bewandelde kan Hiddink ook bekoren. ‘Phillip heeft de goede weg bewandeld door eerst in de jeugd te gaan werken en daarna links en rechts te assisteren’, zegt Hiddink in gesprek met Voetbal International.

“Er zijn momenten geweest dit seizoen, maar ook in voorgaande jaren, dat de lijn even naar beneden ging. Toen zijn ze toch rustig gebleven. Er zit altijd een grens aan mindere prestaties, maar die grens leggen ze bij PSV wel ver weg. Ze blijven heel lang loyaal”, vindt Hiddink.

“Dat is een groot verschil met Ajax. Mensen kiezen uit je eigen kring, met dezelfde filosofie, is prima. Maar als er dan tegenwind komt, moet je ook stevig blijven, zodat je wat stabieler de weg naar boven vindt. Dat is bij PSV wél goed gebeurd. Als PSV de groep blijft verversen, denk ik ook dat de trainer er jarenlang kan blijven zitten. Persoonlijk vind ik dat je, om iedereen scherp te houden, na een kampioenschap altijd een paar jongens moet transfereren en nieuwe injecties moet doen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here