Home Nieuws Guus Hiddink: ‘Waarom krijgt PSV zo makkelijk goals tegen?’

Guus Hiddink: ‘Waarom krijgt PSV zo makkelijk goals tegen?’

3248
0

Guus Hiddink is voor de vierde keer in zijn carriere terug bij PSV. De Achterhoeker schroomt niet of nooit als het op PSV aankomt. Hiddink is PSV en PSV is Hiddink.

De trainer van naam en faam stapte gisteren weer als vanouds het terrein van de Herdgang op om Faber en zijn assistenten van advies te voorzien. Hiddink doet kort uit de doeken hoe het recente contact tot stand kwam.

Kort voor Kerstmis belde Ernest Faber hem op of hij wilde komen helpen bij zijn interim-klus om PSV weer vlot te trekken. “Dat wilde ik wel, ja. Ernest ken ik al heel lang. Wat ik mooi vind bij hem: als speler was hij van de inzet en het karakter. Vaak blijft het als trainer dan ook daarbij. Maar niet bij hem. Ernest heeft zich als trainer heel breed ontwikkeld. Dat hij me vroeg ging in samenspraak met Toon Gerbrands en John de Jong”, spreekt Hiddink open uit.

Hij gaat verder: “Ik ga de komende tijd beelden kijken, meedenken over groepsproces en speelwijze. Dat laatste zeker ook. Waarom krijgt PSV zo makkelijk goals tegen? Wat is mijn idee daarbij? Dat soort dingen. Ik zal daarnaast ook wel een keer bij Ruud van Nistelrooy en de A1 meekijken. Leuk.’’

Wat zijn rol zeker níet wordt, maakt hij vandaag ook meteen duidelijk. Hiddink gaat zich niet in bestuurszaken mengen en wil zeker geen lid van de RvC worden. Hiddink is teveel een voetbaldier om zich in de bestuurskamer te begeven.

“Dan vergader je misschien drie keer per jaar. Je zit op afstand. Maar een commissaris kan wél ineens zoiets groots als het ontslag van een trainer op zijn bord krijgen. Nee, laat mij dan dicht op het veld blijven. En over het voetbal meepraten. Als adviseur met kleine letters. Zo mag je me noemen. Want je moet deze rol niet groter maken dan het is”, aldus Hiddink over zijn nieuwe rol bij PSV waar hij eigen Bert van Marwijk vervangt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here