Home Nieuws Guus Hiddink pal achter PSV met keuze voor van Nistelrooij: ‘Durft harde...

Guus Hiddink pal achter PSV met keuze voor van Nistelrooij: ‘Durft harde beslissingen te nemen’

592
0

Guus Hiddink staat achter de keuze van PSV om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als hoofdtrainer.

De ervaren voetbalman en boegbeeld van de club, vindt dat PSV er goed aan heeft gedaan om Ruud van Nistelrooij per heden naar voren te schuiven als hoofdtrainer. Hiddink prijst PSV met de gemaakte keuze en geeft aan daar zelf ook een stem in te hebben gehad. Wel zegt Hiddink dat hij niet actief betrokken is geweest bij de aanstelling van Van Nistelrooij.

Guus Hiddink ziet net als Marcel Brands dat van Nistelrooij eigenlijk al redelijk ervaren is in het vak. De Geffenaar loopt inmiddels al acht jaar rond op de Herdgang en kent de clubcultuur door en door. Ook is van Nistelrooij al redelijk ervaren in diverse functies bij de club en weet hij hoe de lijnen lopen. Voor Brands was het dan ook een uitgemaakte zaak dat alleen Ruud van Nistelrooij de gedroomde opvolger van Roger Schmidt moest zijn.

In 2014 maakte van Nistelrooij ook kennis met het grote Oranje. Als rechterhand van Hiddink bij Oranje zette hij zijn eerste stappen in het vak. Intussen heeft Van Nistelrooij alle diploma’s en heeft hij een eigen stijl ontwikkeld. Daarover zegt Hiddink: “Het is een heel aimabele man, hij praat mooi en brengt de dingen verstandig naar voren”, aldus Hiddink. “Maar hij weet wel wat het voetbal brengt en ik denk dat hij ook harde en gedurfde beslissingen durft te nemen. Want je hebt altijd met mensen te maken en je moet soms echt vervelende beslissingen nemen.”

Van Nistelrooij heeft voor drie seizoenen getekend bij PSV en zal tot de zomer van 2025 de hoofdtrainer van de club zijn. De voormalig spits weigerde in eerste instantie in te gaan op de vacature, maar werd door Marcel Brands van gedachten veranderd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here