Home Nieuws Guus Hiddink over Mo Ihattaren: ‘Mijn handen jeuken’

Guus Hiddink over Mo Ihattaren: ‘Mijn handen jeuken’

5343
0

De people’s manager Guus Hiddink zou maar wat graag met Mo Ihattaren aan de slag gaan om hem weer op het pad van sportieve glorie te verkrijgen.

Met lede ogen ziet Hiddink aan hoe de carriere van Mo Ihattaren in het slop is geraakt. Tegelijk lijkt Hiddink ook te beseffen dat er op dit moment niet al teveel mogelijk is met Mo Ihattaren. Het lijkt welhaast een heus dossier te worden, wat er zich allemaal lijkt te af te spelen rondom de middenvelder.

Italiaanse media schrijven nog net niet dagelijks over Ihattaren maar dat de middenvelder een waar gespreksonderwerp is geworden in de land van der Serie A, is inmiddels een vaststaand feit. PSV coryfee Guus Hiddink had het graag anders gezien. De Achterhoeker zou graag iets voor Ihattaren willen betekenen. “Ja, dan jeuken mijn handen inderdaad”, reageert Hiddink in een uitgebreid interview met Voetbal International.

“Met hem heb ik ook weleens gesproken in zijn eerste periode. Dat ging onder meer over zijn fysieke herstelvermogen. Aan de hand van data kan je daar iets over zeggen. Wil je talent laten renderen, dan moet in eerste instantie het fysieke fundament in orde zijn. En daarnaast natuurlijk de drive en alles wat zich in je kop afspeelt.”

Hiddink heeft inside informatie en weet dat de club er alles aan gedaan heeft. “PSV heeft er alles aan gedaan, zowel op menselijk als op economisch vlak, maar er moet op een gegeven moment een respons komen”, zegt de gepensioneerde trainer. “Het draait allemaal om de balans tussen de cockpit en het lijf. Ik snap dat jonge spelers af en toe puberale zijsprongen hebben in hun kop, dat is van alle tijden. Daar moet je om kunnen lachen en mee aan de gang. Maar daar zitten wel grenzen aan.”

Hiddink lijkt te vrezen voor de carierre van Ihattaren. “Als je die linkerpoot ziet; geweldig. Die is door de natuur gegeven. Het is geen kunst dat te zien. Als trainer kun je hooguit wat boetseren. Maar dan moet zo’n speler wel gaan antwoorden. Nu zie je toch weer dat hij aan het zwerven is, wat de reden ook mag zijn. Zonde. Want als team moet je door.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here