Home Nieuws Guus Hiddink maakt zich zorgen om aantal tegengoals PSV

Guus Hiddink maakt zich zorgen om aantal tegengoals PSV

1025
0

Guus Hiddink, PSV’er als hij is, maakt zich zorgen om de staat van het elftal.

De oude meester is nog altijd begaan met de club waar hij grootse successen wist te voeren. In gesprek met Voetbal International analyseert Hiddink het PSV van dit seizoen.


Hiddink ziet dat Roger Schmidt goede dingen heeft gedaan voor de club en de selectie maar ziet ook reden tot zorg. “De club heeft goede wedstrijden gespeeld en de coach straalt optimisme uit. Anderzijds is het aantal tegendoelpunten erg groot. Over de heenwedstrijd tegen Olympiakos: “Vier goals tegen krijgen; dat vind ik behoorlijk veel voor een topclub”, stelt de Achterhoeker.

De coach denkt in oplossingen. “Ik denk dat er qua coaching en hiërarchie het een ander te verbeteren valt. Je ziet op het veld weinig communicatie. Achterin heb je als speler overzicht van hoe je teamgenoot voor je moet bewegen. Op dat vlak hoor ik te weinig bij PSV. Viergever is daar wel toe in staat, die heeft enige ervaring om dat te gaan sturen’, aldus de voormalige bondscoach van Oranje. Hiddink benadrukt dat het van groot belang is voor de club om tweede te worden en zich te kwalificeren voor de Champions League: “Ze moeten sowieso tweede worden. Ik hou niet van grote woorden, maar het zou behoorlijk rampzalig zijn als ze geen tweede worden”.