Home Nieuws Guus Hiddink legt (ook aan Ronald Waterreus) uit waarom Peter Bosz wel...

Guus Hiddink legt (ook aan Ronald Waterreus) uit waarom Peter Bosz wel bij het PSV-DNA past

5595
0

De schaduw van Guus Hiddink hangt nog altijd en tot ieders tevredenheid, over het Philips Stadion.

Oftewel, Guus Hiddink kijkt nog altijd op of om als het over PSV gaat, de club waar Hiddink zijn glansrijke carriere pas echt glans gaf. Cryptisch gezegd waakt Guus Hiddink nog altijd over het PSV-fort, dat nog altijd ‘zijn’ fort is. Als het even wat minder gaat met de club, komt Hiddink naar de Herdgang om ‘koffie’ te drinken of ‘gesprekjes te voeren’.

Zo had Phillip Cocu een jaar of tien geleden al profijt van de gesprekken met Guus Hiddink en hetzelfde gold voor Mark van Bommel. Ook Ruud van Nistelrooij voerde al vele gesprekken met Hiddink.

De Achterhoeker had onbegrensd vertrouwen in Ruud van Nistelrooij, die hij na een jaar PSV al op de troon zette door te wijzen op zijn successen in topwedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Ajax maar ook de Europese wedstrijden tegen Arsenal en AS Monaco konden Hiddink wel bekoren. De twee veroverde prijzen met PSV, in het eerste jaar van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer, smaakten bij Hiddink naar meer. Het mocht niet zo zijn en ook tot verbazing van de wereldburger uit Varsseveld, stapte Ruud van Nistelrooij uit het niets op.

PSV schakelde door en zag alleen in Peter Bosz de juiste man. De wegen van Peter Bosz en PSV kruisen elkaar eigenlijk op het meest ideale moment. Althans, dat stelt ook Guus Hiddink vast, die daarmee tegen de mening van Ronald Waterreus in gaat. De Ziggo analist en columnist van Dagblad De Limburger vindt de keuze van PSV voor Bosz niet de keuze.

Waterreus mist PSV-DNA bij Peter Bosz. Tja, het lijkt een modewoord geworden, DNA. PSV moet weer gaan winnen en landstitels verover, punt. Met welk DNA dat moet gebeuren, is veel minder belangrijk. De Limburger adviseerde PSV om voor Pascal Jansen te gaan maar gelukkig bleek Peter Bosz voor Earnie Stewart en Marcel Brands de enige kandidaat te zijn. Guus Hiddink legt in gesprek met Voetbal International uit waarom Peter Bosz juist wel goed bij PSV past. Wie weet stelt Ronald Waterreus zijn mening nog bij.

‘Of Bosz past bij het PSV-DNA? Dat denk ik wel. Ik zal niet te veel uit de oude doos putten, maar mijn teams bij PSV speelden ook aanvallend met achterin veel snelheid. Mannen als Eric Gerets, Ivan Nielsen, Berry van Aerle en Jan Heintze die wisten wat het was om de defensieve balans te bewaken’, steekt Hiddink van wal in gesprek met het weekblad.

‘Ronald Koeman kon dan het middenveld instuiven en die maakte als centrale verdediger in één seizoen 21 goals. In mijn tweede periode hadden we bijvoorbeeld Alex met wie we ook tegen de middenlijn aan konden spelen. Dus ja, Peter past met zijn speelstijl ook bij PSV’, aldus Hiddink, die uitkijkt naar de start van Bosz bij PSV.

Hiddink gaat verder: ‘Een goede trainer is belangrijk en Peter heeft veel ervaring bij ook grote clubs, maar in- en verkoop van spelers is net zo belangrijk. PSV moet de beste spelers zien te houden en goed inkopen om het spel van Peter te kunnen spelen. In mijn tijd moesten we ééns in de drie jaar kampioen worden. Dat is nu al vijf seizoenen niet gelukt, de hunkering en de druk nemen dus toe. PSV wil de titel en Peter wil die prijs ook een keer winnen. Ik wens hem daarbij alle succes’, aldus een enthousiaste Guus Hiddink.


Vorig artikelEen lange hete transferzomer verwacht: ‘Na hem heeft PSV nog veel meer plannen’
Volgend artikelFeyenoord ziet Ricardo Pepi met lede ogen naar PSV vertrekken: ‘Te duur voor ons’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in