Home Nieuws Guus Hiddink kritisch op Roger Schmidt maar gelooft wel in succes bij...

Guus Hiddink kritisch op Roger Schmidt maar gelooft wel in succes bij PSV

1235
0

Guus Hiddink heeft zo zijn mening over het project Roger Schmidt bij PSV.

In gesprek met de NOS spreekt Hiddink zich uit over het tijdperk Schmidt bij PSV. De achterhoeker is licht kritisch op de aanpak van de Duitser maar denkt dat er wel successen aankomen voor PSV.


Hiddink kan zich wel vinden in de speelwijze van Schmidt bij PSV. “Het is altijd wel verfrissend, een andere man na zo veel jaren. Maar je moet oppassen dat je wel je eigen cultuur bewaart. Je kan niet in één keer rigoureus veranderen”, zegt de bondscoach van Curaçao in gesprek met de NOS.

De NOS ondervroeg zowel Guus Hiddink als Willen Van Hanegem over de staat van het huidige PSV. De twee voetbaldieren pur sang geloven in Roger Schmidt maar er mogen wel wat accenten worden aangepast, zeggen ze in koor.

De Kromme richt zich niet op de speelwijze van PSV, maar op het roulatiebeleid van Schmidt. Dat zorgt voor onvrede bij De Kromme. “Hij heeft toch geweldige spelers tot zijn beschikking?”, richt hij zich op de PSV-trainer. “Als hij daar elke wedstrijd mee speelt, had-ie veel dichter bij Ajax gestaan.”