Home Nieuws Guus Hiddink kreeg triest bericht uit Madrid

Guus Hiddink kreeg triest bericht uit Madrid

1049
0

Guus Hiddink kreeg afgelopen weekend een triest bericht vanuit Madrid.

Real Madrid werd opgeschrikt door het overlijden van Lorenzo Sanz. De oud-voorzitter van Real Madrid is gestorven aan de gevolgen van Corona. Sanz is een grootheid in Madrid. Hiddink werkte eind jaren 90 samen met Sanz. Na het voor Nederland succesvolle WK in Frankrijk, was Hiddink zeer gewild en het was Real Madrid die aan het langste eind trok. In 1998 was Sanz de voorzitter van dienst die Hiddink naar Real haalde.

De excentrieke Sanz overleed afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd in een Madrileens ziekenhuis. Zijn zoon maakte zaterdagavond als eerste melding van het overlijden van de oud bestuurder van Real Madrid.

“Ik kreeg een berichtje uit Spanje van een van de assistenten, met wie ik bij Valencia en Real Madrid had gewerkt, dat Sanz is overleden. Heel triest om te horen”, zegt Hiddink tegen┬áDe Telegraaf.

Hiddink haalt herinneringen op aan Sanz, die hij omschrijft als ‘een heel warme man’. De Achterhoeker kende bijzondere momenten met de Spanjaard. “Bijna elke week meldde ik me na de training op vrijdag bij hem op kantoor om allerlei zaken door te nemen en dat gebeurde altijd met een kopje koffie en daarna een glas wijn.” Maar de oud-preses had ook een andere kant. Hij ontsloeg Hiddink na amper acht maanden. “Hij had ook een impulsieve kant”, weet Hiddink zich nog te herinneren.

De wereldburger gaat verder: “In mijn periode bij Real wisten we de Wereldbeker te winnen door in de finale Vasco da Gama te verslaan. Een prijs die Real Madrid 38 jaar niet meer had gewonnen. Ik was er zelf ook heel erg op gespitst, omdat het met PSV niet was gelukt om de Wereldbeker te winnen. Maar een paar maanden na dat grote succes moest ik alweer afscheid nemen van de club.”

Hiddink weet zich ook nog te herinneren dat de band tussen Real Madrid en Hiddink zich weer herstelde en de relatie met Sanz ook weer beter werd. “Over zo’n situatie stappen ze in Spanje heel gemakkelijk heen. Als je dan weer bij de club komt, hoor je er gewoon weer bij. Je wordt met alle egards ontvangen en krijgt een plekje op het ereterras. Zo heb ik Sanz nog meerdere keren ontmoet”, besluit de Varssevelder over de periode bij Real Madrid.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here