Home Nieuws Guus Hiddink komt met een oplossing voor Ricardo Pepi

Guus Hiddink komt met een oplossing voor Ricardo Pepi

27849
0

Guus Hiddink heeft afgelopen seizoen met veel interesse de zegetocht van Peter Bosz en zijn mannen door de Eredivisie gevolgd.

De Varssevelder bezocht geregeld wedstrijden in het Philips Stadion en zag PSV ook in de Champions League zegevieren. Hiddink stond wel wat verder van PSV af dan het seizoen ervoor, toen Ruud van Nistelrooij het nog voor het zeggen had in het Philips Stadion. Guus Hiddink, gepokt en gemazeld in de voetballerij bleek nog net geen mentor voor Ruud van Nistelrooij te zijn maar er was veel contact met de beginnend hoofdtrainer.

Peter Bosz is toch meer de senior onder de trainers en dus leek Hiddink te denken en aan te voelen, dat meerdere bezoekjes aan De Herdgang wellicht niet nodig waren. ‘Peter Bosz is geen prijzenpakker’, bleek een vaak gehoorde uitspraak maar daar gaat Hiddink niet in mee. Eerder werkte Bosz immers bij grote clubs als Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Bayer Leverkusen. Daar moet je wel iets voor in je mars hebben, weet Hiddink als geen ander.

Hiddink is enthousiast over het seizoen van PSV en licht er in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International, live opgenomen in Eetcafé De Verlenging in de hoek van het Philips Stadion, een aantal spelers uit. Net als ieder ander blijkt ook Guus Hiddink zeer lovend te zijn over Luuk de Jong, die beter dan ooit tevoren lijkt. De Spaanse La Liga heeft Luuk de Jong goed gedaan als we naar zijn handelingssnelheid en technische vaardigheden kijken.

Een klein probleempje daarbij is wel de positie van Ricardo Pepi want de Amerikaanse spits is toe aan het maken van wedstrijdminuten. ‘Hij heeft een prachtige ontwikkeling doorgemaakt, waardoor de rest ook op een hoger niveau is gekomen. In het jaar dat ik hem wat intensiever meemaakte, had hij moeilijke periodes. Maar nu is dat heel anders. Ik geniet vooral van hoe simpel hij het houdt. De jaren ervoor wilde hij weleens te veel. Doordat het niveau om hem heen gestegen is, moet hij het ook wel simpel houden. En dan is hij altijd super gevaarlijk’, zegt Hiddink over Luuk de Jong.

Het goede seizoen van Luuk de Jong betekent eigenlijk slecht nieuws voor Ricardo Pepi maar Guus Hiddink heeft wel een oplossing voor de talentvolle Amerikaanse spits. ‘Als trainer moet je daarnaar gaan kijken. Je speelt natuurlijk veel wedstrijden, dus hoe doseer je dat? Als De Jong straks weer drie wedstrijden achter elkaar moet spelen, zul je Pepi af en toe de kans moeten geven. Dat moet je managen’, aldus Hiddink over meer vlieguren voor Ricardo Pepi, die zelf wellicht neigt naar een verhuurperiode bij een andere club.

Hiddink lijkt te pleiten voor wat meer rust voor Luuk de Jong volgend seizoen. Rust in de zin dat Luuk de Jong zo nu en dan eens een midweekse wedstrijd zal moeten over gaan slaan gezien het drukke programma. Dat biedt dan automatisch kansen voor Pepi. Hiddink benadrukt nog wel het belang van ‘verversen’. ‘Als je kampioen wordt, moet je wel verversen’, wijst Hiddink naar eventuele verzadiging bij wie dan ook.

‘Je beste spelers gaan nou eenmaal weg, dat hoort erbij als Nederlandse topclub. Als dezelfde groep kampioen moet worden, dan kan het een beetje blasé worden. Je moet zorgen dat je er weer vers bloed in krijgt. Ever change a winning team. Je moet er niet te lang om rouwen als spelers weggaan’, aldus Guus Hiddink.


Vorig artikelEarnie Stewart: ‘We zouden getest gaan worden’
Volgend artikelSchmeichel haalt uit: ‘Hij staat met Feyenoord op grote achterstand van PSV, is dat nou zo geweldig?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in