Home Nieuws Guus Hiddink hoopt nog altijd op ‘spoorloze’ Mo Ihattaren

Guus Hiddink hoopt nog altijd op ‘spoorloze’ Mo Ihattaren

15106
0

Hoe zou het gaan met Mo Ihattaren? Het is al weer enkele weken erg stil rond de middenvelder, die naar verluidt in Utrecht zou zijn.

Zowel Sampdoria als Juventus laten niets los over contractspeler Mo Ihattaren. Of dat goed of slecht nieuws is weet niemand. Feit is dat de voetbalwereld nog altijd met Ihattaren meeleeft. Dat geldt ook voor PSV icoon Guus Hiddink. Hiddink sluit niet uit dat de momenteel spoorloze Mohamed Ihattaren alsnog het licht gaat zien en succesvol gaat zijn. Guus Hiddink sprak een aantal keer met Ihattaren, toen de technicus nog in de jeugd van PSV speelde.

Het is een wat vreemde als even opmerkelijke omschrijving maar Mo Ihattaren is momenteel inderdaad spoorloos. Die term wordt ook in Italiaanse media gebruikt als het over Mo Ihattaren gaat. Hiddink heeft de moed nog niet opgegeven. “Ik ken niet alle ins en outs, zo eerlijk moet ik zijn, maar ik weet dat PSV er alles aan heeft gedaan”, vertelt Hiddink aan het Algemeen Dagblad over zijn ervaringen met Ihattaren. “Maar uiteindelijk moet een speler wel de stap zetten. Hij moet het zelf laten zien.”

Hiddink heeft ervaring met lastige spelers en lastige karakters. De oud PSV trainer stuurde in zijn eerste periode als Oranje-bondscoach Edgar Davids naar huis tijdens het EK van 1996, maar nam de middenvelder in aanloop naar het WK van 1998 weer in genade aan. Davids presteerde alsnog top en haalde met Oranje de halve finale en kende alsnog een glansrijke carrière.

Hiddink kijkt anders naar Ihattaren maar hoopt alsnog wel op het vlottrekken van diens carrière. “Dat heb ik liever dan dat je moet duwen bij een jongen. Duwen is gewoon niet goed. En dat laatste lijkt nu zo bij Ihattaren”, aldus de ervaren Guus Hiddink. “Nogmaals: dat zeg ik van een afstand. Maar het is nog niet te laat. De speler moet het aanvoelen en dat hoeft niet altijd met woorden te worden uitgesproken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here