Home Nieuws Guus Hiddink én Roger Schmidt dirigeerden Oranje’s eerste spits Cody Gakpo naar...

Guus Hiddink én Roger Schmidt dirigeerden Oranje’s eerste spits Cody Gakpo naar de spitspositie

551
0

Kunnen we Cody Gakpo inmiddels als eerste spits van Oranje beschouwen nu het rond Memphis Depay allemaal erg moeizaam verloopt?

Ronald Koeman moet het er maar mee doen. Luuk de Jong en Vincent Jansen bedanken voor Oranje, Wout Weghorst krijgt ene 10 voor beleving en inzet maar is niet goed genoeg voor Oranje en Memphis Depay is onnavolgbaar vaak geblesseerd. En dus is Cocy Gakpo uit het niets de eerste spits van Oranje. Of dat zo blijft hangt vooral van Cody Gakpo zelf af.

Het initiatief om Gakpo in de spitspositie te posteren kwam in eerste instantie zelfs van Guus Hiddink af. Later opgevolgd door Roger Schmidt. Guus Hiddink begon er jaren geleden al over tegen Gakpo, die verbaasd reageerde. En daarna hoorde Cody Gakpo het ook van Roger Schmidt, Louis van Gaal, Jürgen Klopp en nu Ronald Koeman. Dat zijn toekomst als voetballer ligt in de punt van de aanval, in de rol van centrumspits. Het is wel even wennen want de multifunctionele aanvaller presteerde toch op zijn best op de linkerflank.

Zijn voorzet is goud waard. Vraag dat maar aan Luuk de Jong maar is Cody Gakpo zelf ook kopsterk? “Hiddink was de eerste,‘’ vertelt Gakpo deze week. “Die liep een tijdje mee bij PSV als klankbord, zag mij bezig en zei: ‘jij moet spits of valse spits worden Cody’. Ik wilde dat toen niet geloven. En ook niet toen Roger Schmidt later bij PSV hetzelfde zei. Ik was eigenwijzer dan nu, voelde me lekker op de linkerflank”, aldus Oranje’s huidige centrumspits.

Gakpo denkt terug aan het WK en aan zijn eerste maanden bij Liverpool en kijkt daarbij specifiek naar de positie die hij invulde en waar op het veld hij feitelijk het meeste actief bleek te zijn.

“Maar bij het afgelopen WK stond ik al centraler op het veld en bij Liverpool het afgelopen halfjaar zelfs permanent. Dat is goed bevallen. Ik heb alleen maar meer zin om de komende tijd beter te worden op die plek. Ja, wat mij betreft ook bij Oranje.‘’


Vorig artikelBelgië-kenner Jan Boskamp over Noa Lang: ‘Ik heb gehoord dat PSV aan Lang liep te trekken’
Volgend artikelGeen basisplaats voor Luuk de Jong in het nieuwe PSV onder Bosz, herkansing voor Teze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in