Home Nieuws Gutiérrez wordt opnieuw de hemel in geprezen: ‘Guti bij PSV, dat blijft...

Gutiérrez wordt opnieuw de hemel in geprezen: ‘Guti bij PSV, dat blijft toch een apart verhaal’

3821
0

Aad de Mos zal handenwrijvend naar Sparta – PSV hebben gekeken en één dezer dagen gaan verwijzen naar de basisplaats van Gutiérrez.

De Mos is het karakter dat denkt dat Ruud van Nistelrooij naar hem heeft geluisterd na de wedstrijd tussen PSV en Sparta in het Philips Stadion. De Mos wees deze week dwingend naar Gutiérrez en gaf van Nistelrooij nog een laatste keer een dwingend advies. ‘Ik zeg het nog één keer’, speel altijd met Gutiérrez’, zei de Mos.

Vooralsnog heeft de Mos gelijk gekregen. PSV heeft dinsdagavond de volgende ronde van de TOTO KNVB beker weten te bereiken. Érick Gutiérrez begon in de basis en leidde PSV met sterk en dominant spel naar de 1-2.

“PSV had Sparta minutenlang compleet in de tang, wat aanvankelijke tot weinig gevaar leidde”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “De bal ging van voet naar voet, maar uitgespeelde kansen creëren leek een onmogelijke opgave. Na een minuut of twintig werd Sparta iets brutaler, maar onder aanvoering van Gutiérrez bleef PSV dominant.”

“De Mexicaan zorgde er met een paar balveroveringen voor dat Sparta weinig kon uitrichten en stond ook aan de basis van de fraaie 0-1 van Xavi Simons”, gaat Elfrink verder. “De WK-debutant haalde uitstekend uit nadat Gutiérrez de opening had gevonden. ‘Guti’ bij PSV, dat blijft toch een apart verhaal. Voor Schmidt was hij onomstreden en het lijkt erop dat hij ook Van Nistelrooij geen andere keus geeft dan hem simpelweg op te stellen.”

Elfrink ziet dat de Mexicaan een belangrijke rol heeft bij PSV en vindt dat de Mexicaan een sterkhouder is geworden. “Gutiérrez heeft zich tijdens zijn vierenhalf jaar in Eindhoven ontwikkeld tot een verbinder en strijder en blijft ook regelmatig zijn kwaliteiten aan de bal etaleren”, vervolgt de PSV-watcher. “Tenslotte pikt hij regelmatig een belangrijk goaltje mee, bijvoorbeeld in de bekerfinale van vorig seizoen.”

“Het maakt Veerman en Guus Til zeker niet nutteloos bij PSV, want dit blijven kwaliteitsspelers die de club op andere momenten kan inschakelen. Door het langere verblijf in het bekertoernooi komt er voor PSV een bulk aan wedstrijden aan, die niet altijd met dezelfde kern gespeeld worden”, aldus de journalist over de aanwezigheid van de Mexicaanse strijder.


Vorig artikelPSV wil Ajax aftroeven in strijd om handtekening Mexicaans international Alexis Vega
Volgend artikelPers wijst naar absolute uitblinker: ‘Geeft Van Nistelrooij geen andere keus’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in