Home Nieuws Gutiérrez steunt Veerman en is verrast: ‘Ik had alles al met een...

Gutiérrez steunt Veerman en is verrast: ‘Ik had alles al met een andere club geregeld, ben verrast dat het zo gelopen is’

3356
0

Of het het seizoen van Erick Gutiérrez is valt nog te bezien maar feit is wel dat de Mexicaan aan een enorme revival bezig is.

De eerder afgeschreven middenvelder kan wel degelijk goed voetballen maar liet het lange tijd niet zien door blessures. Ook kreeg Guti lange tijd niet echt de kans om zijn kunsten te tonen. Daar is verandering in gekomen en dat heeft de middenvelder ook aan zichzelf te danken, los van de kansen die hij van Schmidt heeft gekregen.

Nu is de Mexicaan een basiskracht op het middenveld. In een open interview vertelt hij dat hij in de zomer eigenlijk al via de achterdeur vertrokken was uit Eindhoven. Guti stond met één been in een transfer naar een andere club. Gutiérrez moest vorig jaar geopereerd worden en stond langdurig aan de kant en dus kwam Davy Pröpper, waardoor de situatie uitzichtloos werd. “Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten”, is Guti open in gesprek met Voetbal International. “Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Daar wil ik met Mexico absoluut bij zijn. Ik moest dus ergens gaan spelen.”

“Ik was bijna rond met Cruz Azul, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik toch bij PSV ben gebleven”, vervolgt de middenvelder. In de uitwedstrijd tegen AS Monaco keerde het tij voor de Mexicaan, toen hij voor het eerst sinds lange tijd zijn opwachting in de basis mocht maken en ook naar behoren speelde in het vorstendom “Ik ben wel verrast dat het zo is gelopen. Ik had alles al geregeld met die andere club en was eigenlijk dus al weg bij PSV. Maar Schmidt heeft steeds het vertrouwen in mij uitgesproken en ik ben zelf altijd keihard blijven werken.”

Joey Veerman kwam deze periode over van Heerenveen, Maar Gutiérrez is niet van plan om zijn basisplaats af te staan aan de van sc Heerenveen overgekomen middenvelder. Guti mag dan verrast zijn over zijn revival onder Schmidt maar strijden voor een basisplaats is zijn plan voor de rest van dit seizoen. “Als Joey beter is, dan zal ik hem steunen vanaf de reservebank. Maar ik ga ervan uit dat ik blijf spelen.” Aanstaande zondag krijgt PSV Ajax op bezoek en dus ligt er een basisplaats in het verschiet voor de Mexicaan. Door de afwezigheid van Ibrahim Sangaré strijden Gutiérrez, Veerman en Marco van Ginkel voor de posities op het middenveld.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here