Home Nieuws Gutiérrez mag PSV verlaten; veel interesse voor ‘professionele’ Mexicaan

Gutiérrez mag PSV verlaten; veel interesse voor ‘professionele’ Mexicaan

2139
1

Érick Gutiérrez werd met veel enthousiasme bij PSV binnen gehaald maar de samenwerking valt tot nog toe erg tegen.

Of Gutiérrez beter kan dan hij nu presteert is een gerechtvaardigde vraag maar het heeft er alle schijn van dat de Mexicaanse international geen echte strijder is en een ploeg op het middenveld niet op sleeptouw kan nemen.

Zijn start was voortvarend maar zijn terugval net zo groot. Het is dan ook maar de vraag of hij na 1 februari nog voor PSV speelt. Voor de 24-jarige Mexicaan is veel belangstelling, schrijft het Eindhovens Dagblad. Hij hoeft desondanks niet per se weg van de club, weet de krant te melden.

Gutiérrez kwam in de zomer van 2018 over van CF Pachuca, dat zo’n zes miljoen euro ontving. De controleur werd herenigd met landgenoot en vriend Hirving Lozano en er was alom enthousiasme, maar na een aardige start belandde hij op de bank onder trainer Mark van Bommel. Ook onder diens opvolger Ernest Faber is Gutiérrez veroordeeld tot een bijrol.

“Het is heel logisch dat een aantal spelers in deze periode hun situatie overweegt. In dat geval verwijs ik ze natuurlijk naar John de Jong”, zei Faber onlangs.

Gutiérrez is zelden te betrappen op een wanklank en lijkt het erg naar zijn zin te hebben in Eindhoven. Zijn houding is zeker professioneel te noemen ondanks zijn geringe bijdrage en een situatie van niet spelen maar slechts trainen. “Over zijn manier van trainen ben ik in ieder geval heel tevreden”, aldus de Faber over de tamme Mexicaan.

Gutiérrez zet zijn loopbaan het liefst voort in Europa, maar zou ook kunnen terugkeren naar Mexico. Besiktas wilde onlangs een poging wagen om Gutiérrez te huren maar die contacten liepen op niets uit.


Facebook Comments

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here