Home Nieuws Guti koestert seizoen met Lozano en richt zich in afscheidsbrief tot PSV...

Guti koestert seizoen met Lozano en richt zich in afscheidsbrief tot PSV fans: ‘Afscheid niet voor altijd’

1974
0

Érick Gutiérrez heeft middels een afscheidsbrief op sociale media afscheid genomen van de club en van de fans.

PSV bereikte zondag een akkoord over de transfer naar de Mexicaanse topclub Chivas. Dinsdagavond laat reageerde de populaire Mexicaanse middenvelder op zijn transfer. De 28-jarige middenvelder richtte zich in een afscheidsbrief tot de PSV-fans.

Met name de laatste fase van zijn vijfjarig verblijf in Eindhoven zorgde voor enorme populariteit onder de aanhang. Érick Gutiérrez zegt vereerd te zijn dat hij vijf jaar voor PSV heeft mogen spelen.

Gutiérrez was sinds zijn komst in 2018 van Pachuca FC lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar voelde zich altijd gesteund door de PSV-aanhang. De onzekerheid van dan weer wel spelen en dan weer niet, knaagde aan hem en daar kon de Mexicaanse middenvelder niet langer mee omgaan.

Iedere trainer, van Mark van Bommel en Roger Schmidt, tot Ruud van Nistelrooij, spraken hun bewondering uit voor de Mexicaan maar een basisplaats over een langere periode bleek er toch steeds niet in te zitten. Niettemin is Érick Gutiérrez erg blij met én dankbaar voor de jaren bij PSV.

‘In goede en sportief mindere tijden hebben jullie mij en mijn gezin een heel goed gevoel gegeven’, begint Érick Gutiérrez, die ook zegt de mooie momenten in zijn tijd bij PSV nooit meer te zullen vergeten.

Érick Gutiérrez won twee KNVB-bekers en twee Johan Cruijff Schaals. In vijf jaar speelde hij 141 officiële wedstrijden voor PSV. Ook het samenspelen met jeugdvriend Hirving Lozano was een droom voor zowel Lozano als voor Gutiérrez, lieten beiden in seizoen 2018-2019 geregeld weten.

‘PSV zit na vijf jaar in mijn hart en Eindhoven is een belangrijk deel van mijn leven geworden. Nu nemen wij afscheid, maar niet voor altijd. We gaan elkaar in de toekomst zeker nog treffen’, aldus een dankbare Érick Gutiérrez


Vorig artikelRecordtransfer PSV mogelijk aanstaande, zaakwaarnemer Lang probeert transfersom te verlagen
Volgend artikelBelgische krant is goed ingevoerd en oordeelt over reputatie PSV: ‘Club praat met PSV, dat te weinig biedt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in