Home Nieuws Gullit baalt van absentie Jerdy Schouten: ‘Ajax-fans hadden hem er heel graag...

Gullit baalt van absentie Jerdy Schouten: ‘Ajax-fans hadden hem er heel graag bij gehad’

1239
0

Ruud Gullit kijkt bijna met stijgende verbazing naar de ontwikkeling van Jerdy Schouten.

In de Serie A bij Bologna bleek Gullit al een fan van Schouten te zijn, die bij PSV de lijn echter gewoon door weet te trekken. Het zorgt ervoor dat Schouten in een razend tempo de fans voor zich weet te winnen. Ziggo-analist Gullit steekt zijn bewondering voor Schouten niet onder stoelen of banken.

Bij het programma Rondo van Ziggo vertelde Gullit maandagavond dat hij niet zo goed begrijpt waarom Schouten niet door Ronald Koeman is geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Gullit vraagt zijn tafelgenoten waarom Koeman Schouten niet geselecteerd zou kunnen hebben voor de zware wedstrijden die het geplaagde Oranje voor de boeg heeft.

Gullit twijfelt geenszins over de kwaliteiten van Schouten en hoopt dat de middenvelder van PSV op korte termijn wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Gullit legt zijn oor ook geregeld te luister in Amsterdamse kringen en weet dat de fans van Ajax Schouten maar wat graag naar Amsterdam hadden zien komen. Jerdy Schouten bleek deze zomer niet alleen in beeld te zijn bij PSV maar ook in Rotterdam en Amsterdam viel zijn naam. Arne Slot had een enkele keer contact met Schouten, die alleen naar PSV wilde.

Aan tafel bij Rondo komt het spel en het niet selecteren van Schouten ter sprake. De middenvelder verruilde Bologna afgelopen zomer voor PSV maar van aanpassingsproblemen heeft de bescheiden middenvelder geen moment last gehad. “Fans van Ajax hadden hem er heel graag bij gehad. Die vragen zich allemaal af: waarom hebben wij hem niet?”

Gullit vertelt vervolgens dat hij ‘fan’ is van Schouten, die gezien zijn spel juist voor deze interlandperiode in aanmerking had moeten komen voor het Nederlands elftal. “Ik hoop dat hij er binnenkort een keertje bij zit. Hij doet het namelijk heel goed: als je net bij PSV komt en je kan met twee vingers in de neus als laatste man spelen. Wat je bij hem ziet, is dat hij altijd vooruit voetbalt. Zijn kans bij Oranje kan nog komen”, aldus een overtuigde Ruud Gullit.


Vorig artikelPeter Bosz onder de indruk: ‘Dit ben ik bij mijn vorige clubs niet gewend’
Volgend artikelWim Kieft geniet elke wedstrijd van PSV maar wijst naar dissonant: ‘Totaal ongeschikt voor PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in