Home Nieuws Guardado maakt zich zorgen om de concentratie

Guardado maakt zich zorgen om de concentratie

20
0

De absolute aanvoerder van PSV maak zich zorgen om de resultaten van de laatste weken en zegt daarbij een gebrek aan concentratie waar te nemen. Guardado spreekt vrijuit in de media.

“Ik ben blij met het spel dat we hebben laten zien. We konden elkaar goed vinden. Deze nederlaag is alleen maar te wijten aan een gebrek aan concentratie. Daar moeten we echt mee aan de slag.” Guardado beseft dat het geen incident is maar blijft positief. “In de eredivisie is het ook een probleem. In de Champions League gaat het mis in de eerste minuten, in de eredivisie in de laatste minuut”.
Zeker in de Champions League kun je het je niet veroorloven om vijf minuten – of zelfs maar vijftig seconden – je concentratie te verliezen. Dan heb je de wedstrijd al verloren. Misschien heeft het ons de das omgedaan, dat we dachten dat we goed meekonden”, zegt Davy Pröpper in de nabeschouwing. „Dan zie je dat we net na rust verslappen en staat het direct 2-0.”

Ook de gemiste penalty is onderwerp van gesprek binnen de spelersgroep. PSV wist slechts vier van de laatste tien strafschoppen te benutten. Het is niet de enige statistiek die aantoont dat PSV zichzelf al langere tijd tekort doet. Zo heeft PSV al acht wedstrijden op rij minimaal één tegengoal geïncasseerd. Dat zijn statistieken die doen denken aan 2 seizoenen geleden. “Het is belangrijk dat we ook eens de nul gaan houden. We scoren vaak wel één of meer keren. Als je dan de nul houdt, dan is die ene goal al genoeg om te winnen”, zegt Pröpper.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here